@595480 Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Lakin insan yavaş. İnsanlar geçmişteki alışkanlıklarından hemen vazgeçemeyecektir. Yani sizin dediğiniz teknoloji 3 sene içerisinde çağ atlayabilir ama insanın bunu hazmetmesi hemen olmaz.
Evet, şiddetli bir değişim rüzgarı esmeye başlar ancak o rüzgarın bizim sağlam bir ağaç gibi olan alışkanlıklarımızı devirmesi zaman alacaktır. He bu ne kadar sürer? Net bir şey söylemem yanlış olur zira ben kahin değilim
Ben konuyu açarken bir anda tüm insanlığın işsiz kalacağını düşünerek değil, zamanla kalacağını düşünerek açtım. Sonuçta bu gelişmelerin hastanelere, mahkemelere, fabrikalara, özel şirketlere, devletlere, bilim dallarına entegresi elbette belli bir zaman alacaktır. Tabii bu entegre süreci içerisinde yapay zeka çok daha korkunç bir gelişme gösterebilir.
Peki tüm bunların hepsi etik mi? Evet, gerçekten etik mi? Kendimizden daha zeki bir sistem kurmamız ve onun bize bir tehlike teşkil etmesi ihtimali kendimize yaptığımız bir kötülük değil mi? Kayıtsız ve şartsız desteklemeli miyiz gelişi mi?
Bizler teknolojik gelişmelerimizi insanlığı daha mutlu ve rahat bir dünyada yaşatmak için yapıyorsak ve bu yaptığımız buna ters ise biz niçin böyle bir şey yapıyoruz? Biz insanlar olarak tüm bu acı faturalara hazır mıyız? Bence asla hazır değiliz.