Yapılan ilk web sitesi nasıl?

Frontend ile degil de git kullanimi ile ilgili elestirim var. Benim gibi commit ~commit inceleyenler icin aciklayici commit mesaji yazma aliskanligi yardimci olacaktir.

Ornegin su commit icin -> index.html · wbskip/Login-template@603c241
"index.html" gibi bir mesaj yerine "style ref relocation" gibi bir sey cok daha anlamli olur. Kodu review e hazirlamak guzel bir aliskanlik.
Yani index.html'i style ref relocation olarak mi adlandirmam lazim?

Haa yani update yaptim ve style refin yerini relocateledigimi soylemek icin mi?

Yani index.html'i style ref relocation olarak mi adlandirmam lazim?

Haa yani update yaptim ve style refin yerini relocateledigimi soylemek icin mi?

Evet, commit mesajinda yalnizca "index.html" yaziyor; o da bir sey ifade etmiyor. Zaten hangi dosyanin degistigini goruyoruz, bu commit'de ne yapildi, neden degisti gibi bir sey yazmak gerekli commit mesajinda.

Sonra kendin de baktiginda daha kolay hatirlarsin o committe neler yaptigini hatirlamak icin degisenlere bakmana gerek kalmaz.

Evet, commit mesajinda yalnizca "index.html" yaziyor; o da bir sey ifade etmiyor. Zaten hangi dosyanin degistigini goruyoruz, bu commit'de ne yapildi, neden degisti gibi bir sey yazmak gerekli commit mesajinda.

Sonra kendin de baktiginda daha kolay hatirlarsin o committe neler yaptigini hatirlamak icin degisenlere bakmana gerek kalmaz.
Anladim jeton gec dustu biraz saolun!

wbskip.github.io/Login-template buradan bakabilirsiniz suan hocam.

Responsive bir tasarım olmadığından ve ben de zorunluluktan monitör olarak 43 inç televizyon kullandığımdan elementler olması gerektiği yerde değil. Welcome ve login yazılarını mavi yapmışsınız ama örneğin login tuşunun üzerine gelindiğinde yazı beyaz arkaplanı mavi olacak şekilde ayarlamalar yapılabilir. Monitör yüzünden tam anlayamıyorum ama eğer düşündüğüm gibi bir tasarım yapmaya çalıştıysanız güzel ilerlemişsiniz bence. Mouse ile üstünde durma (hover) ve tıklama gibi olaylarda değişecek interaktiviteyi arttıracak şekilde güncelleyebilirsiniz. Ayrıyeten responsive tasarım ve Bootstrap, Tailwind vb. gibi css kütüphanelerine bakmanızı öneririm.

Responsive bir tasarım olmadığından ve ben de zorunluluktan monitör olarak 43 inç televizyon kullandığımdan elementler olması gerektiği yerde değil. Welcome ve login yazılarını mavi yapmışsınız ama örneğin login tuşunun üzerine gelindiğinde yazı beyaz arkaplanı mavi olacak şekilde ayarlamalar yapılabilir. Monitör yüzünden tam anlayamıyorum ama eğer düşündüğüm gibi bir tasarım yapmaya çalıştıysanız güzel ilerlemişsiniz bence. Mouse ile üstünde durma (hover) ve tıklama gibi olaylarda değişecek interaktiviteyi arttıracak şekilde güncelleyebilirsiniz. Ayrıyeten responsive tasarım ve Bootstrap, Tailwind vb. gibi css kütüphanelerine bakmanızı öneririm.
Onu ayarlamanin bir yolu var mi yani her ekranda calismasini. Png olarak github proje sayfasinda var goruntuyu metak ettiyseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı