İlk defa gördümMerhaba, saçma olacak ama birçok yerde yapıyor'm gidiyor'm diyor'm vb. kısaltmalar yapılıyor, bu ve bunun gibi kısaltmalar kural olarak doğru mu, yani yapılabilir mi yoksa bir uydurma mı?
Yelleniyo'm."Yapıyor'm" değil de, "yapıyo'm" olarak kullanılabilir sanırsam. Bu kesme işareti de kısaltmalarda değil harf düşmelerinde kullanılıyor. İngilizcedeki doin' gibi.
Konuşma Türkçesini yazılı Türkçeye taşımış oluyoruz yani.
Başlığı yanlış yazmışım, yapıyo'm olacaktı ve sadece bu kelimeler değil bir çok kelimede bu tarz kısaltmalar yapılıyor. Şimdi aklıma geldi, mesela: ne yapıyorsun ? > n'abıyorsunBen hiç böyle kısaltma kullanan görmedim ayrıca kısaltmalık hiç bir şey yok sadece kesme işareti koymuşlar harf yerine bu kısaltma değil.
Evet başlığı yanlış yazmışım"Yapıyor'm" değil de, "yapıyo'm" olarak kullanılabilir sanırsam. Bu kesme işareti de kısaltmalarda değil harf düşmelerinde kullanılıyor. İngilizcedeki doin' gibi.
Konuşma Türkçesini yazılı Türkçeye taşımış oluyoruz yani.
Olabilir, ben çok görüyorum.İlk defa gördüm![]()
Kesinlikle konuyu kendi hayatınıza uygulayın. Hem kendiniz uzak durun hem de ileride çocuğunuz olursa ona da dikkat edin izlememesi konusunda.Bu arada az önce sizin başka bir konunuzu okuyordum, gore içerikleriyle alakalı![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.