Yapmak istediğim şeyleri yapacak durumum yok

GibsonGoldTop

Hectopat
Daha fazla  
Ailem hiçbir zaman birçok konuda destek olmadı. Hep bir dövüş kursuna gitmek istedim fakat yazılamadım verecek param yok. Bir yıldır kuruş kuruş tekrar gitar almak için para biriktiriyorum. Bir bilgisayarım, telefonum, kendi tarzım diyebileceğim bir kıyafetim bile olmadı, üç beş parçadan öte giyecek kıyafetim yok. Evde internet de yok. Eski 2 ay sonra IMEI gidecek telefonumdan mobil internetle yazıyorum. 19 yaşındayım seneye üniversiteye gideceğim ve o zaman ne yapacağım bilmiyorum.

Daha şimdiden ailemin hiçbir şey yapmayacağını biliyorum ama bugüne kadar bir arkadaşımla dışarı çıkmak için kuruş vermediler gelmiyorum deyip çoğu kisiyle konuşmayı bıraktım. Canımı çok sıkıyor bu durum çevremdeki benden de küçük çoğu insan ailesinden ne denli destek görüyor ve ben daha hiçbir şey yaptıramıyorum. İnanın çok zor bir durum. Önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailenin maddi durumu yetersiz diye yorumladım. Bu durumda kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmaktan hiçbir çaren yok. Okul sonrasında ekstra işlere git, garsonluk veya komilik tarzındaki mesleklerle kendine bir gelir kapısı yarat. Oradan gelen bir miktar parayı da ayırarak belirli hisse senetlerine yatırarak geleceğin için ufak tefek yatırımlar yap. Ailene sırtını dayama, çünkü bu güne kadar destek çıkmamışlar, ilerleyen süreçlerde de çıkmayabilirler.

Ailenin maddi durumu yetersiz diye yorumladım. Bu durumda kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmaktan hiçbir çaren yok. Okul sonrasında ekstra işlere git, garsonluk veya komilik tarzındaki mesleklerle kendine bir gelir kapısı yarat. Oradan gelen bir miktar parayı da ayırarak belirli hisse senetlerine yatırarak geleceğin için ufak tefek yatırımlar yap. Ailene sırtını dayama, çünkü bu güne kadar destek çıkmamışlar, ilerleyen süreçlerde de çıkmayabilirler.
Hayır hocam orta gelirliyiz. Sadece bu gibi şeylere harcama yapmak istemiyorlar biliyorum saçma gelecek ama ben bu saçmalığın içinde akıl sağlığımı zor koruyorum. Bir sey beklemek değil anladım yapmayacaklar ama bundan sonra ben nasıl yapacağım. Önceki konulara bakarsanız orada da bahsetmiştim ailemin sorunlarından. Tek başıma yapabiliyor olmam lazım benim bazı şeyleri ama nasıl. Üniversiteye giderken nasıl yapacağım şu an ayağımdaki ayakkabı pert olmuş 3 aydır yürürken ayağımın tabanı asfalta geçiyor sanki. Söylüyorum yok yine dinlemiyorlar konuşmuyorlar hiçbir konuda susuyorlar sadece. Ve bunu her konuda yıllardır yapıyorlar hiçbir şeye destek olmuyorlar aramız zaten iyi değil babamın zamanında hatta yakın nir zamana kadar çıkardığı berbat olaylar yüzünden ama ben de biraz olsun normal muamele görmedim ki. Kuzenlerim filan konuştu yok ısrarcılar öncelikleri bunlar değilmiş. Anlayacağımız üniversitede de aynı durum devam edecek ama benim ne özgüvenim kaldı ne psikolojim kaldı ne de kendimi sınava vereniliyorum. Takmayayım desem her şey eksik bir iki şey olsa neyse. Üniversitede kendi ayaklarımın üstünde durmam gerek. Bu konuda da kadam karışık açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı