Yaptığım ilk tasarım

Başlangıç için nasıl buldunuz?

• Başlangıç için güzel

• Ortalama

• Gelişmen lazım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
HTML'de <div> elementi aslında bir blok elementidir. En fazla kullanılan koddur. Bu da <div> elementini diger kodlardan ayırıyor. Yani sana şöyle anlatabilirim ki, skelet gibi düşün bacağın, kafan, gözün, kaşın gibi bunları bir birine birleştirerek, ortaya bir yaratılış çıkıyor. Yani bir insan. Bu insanın kiyafetini ise CSS yapar.

Anladım gibi gibi Kullanım örneği verebilir misin ?

Son düzenleme:
Anladım gibi gibi Kulanım örneği verebilir misin ?

Burada görmüş olduğunuz üzere 3 tane sınıflar var. Her sınıf isimleri bir birinden farklıdır. Aslında bu sınıfları kullanarak Azerbaycan bayrağını oluşturmuş olacağım. Fakat bu bayrağın eksikleri olacak. Onları da senin tamamlamanı istiyorum.
HTML:
<div class="blue"></div>
<div class="red"></div>
<div class="green"></div>

Bayrağı oluşturmak için CSS kodları:
CSS:
.blue {
    width: 300px;
    height: 30px;
    background: blue;
}
.red {
    background: red;
}
.green {
    background: green;
}

Hemen bakıyorum
Ay yıldız yok bunları yazarsam sadece arka planda renkler oluşur.

Burada görmüş olduğun üzere ilk elemente bir class yani sınıf atadım. Bu sınıfa CSS tarafında dedim ki, genişliği 300px olsun. Yüksekliği 30px olsun. Arkaplan rengi kaldı ki, onu da blue olarak belirtdim. Son olarak blue sınıfına sahip olan <div> elementi bunu bana yorumlamış oldu HTML tarafında.

Şimdi anladım. Sınıf isimlerini biz mi veriyoruz ? CSS olmasa o sınıfın bir anlamı kalmamış olacaktı. Bu örnekle daha iyi anlamış oldum.

Ayrıca internette wrap header content vs gördüm onlar neler ?
Yakında HTML dersleri çekmeyi planlıyorum. Azerbaycan dilinde olacak dersler.
Azerice türkçeye yakın zaten. Çekersen severek izlerim. Platform olarak youtube sanırım. Link var mı ?

Ayrıca internette wrap header content vs gördüm onlar neler ?

Azerice türkçeye yakın zaten. Çekersen severek izlerim. Platform olarak youtube sanırım. Link var mı ?
1 Ağustos yayınlanacak. YouTube kanalı olacak. Henüz kanalımız için bir isim bulamadık. Ama daha kaliteli dersler çekmeyi planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…