Yaratmak Kelimesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
P

pusat57

Ziyaretçi
Arkadaşlar yaratmak bildiğimiz gibi sadece Allah'a mahsustur. Ben bir yazı okuduğum zaman Yaratmak - Yarattı gibi kelimeler görüyorum ve gördüğüm zaman okumuyorum bile. Rahatsız oluyorum. Dini'miz çok incedir ve bu kelimeyi kullandığımız zaman haberimiz olmaz ama Din'den çıkmış bile olabiliriz. Bence bu kelimeyi kullanmamaya dikkat edelim.

En basit olarak bir elmayı düşünün. Elmanın olabilmesi için içinde vitamini olması gerek, midede erimesi için mide asidinin olması gerek. Elmanın yetişmesi için ağaç gerek. Ağacın yetişmesi için toprak. Toprakta ağacı besleyecek güçlendirecek değerlerin olması gerek. En basidi onu yemesi için insan olması gerek. Yani uzun lafın kısacası bir Elma'nın olabilmesi için, tüm kainatı yaratmak gerek. Allah'ın yaratıcılığı kusursuzdur.

Valla var artık. Yani biraz araştırın dediğim gibi Dini'miz çok hassas. Bir kelimemiz bizi Din'den çıkartabilir. Ben her hafta sohbet progranlarına katılıyorum. Hoca'lar söylüyor. Biri değil hepsi böyle söylüyor.

Evet, benim annemde her hafta sohbet programlarına katılıyor. Hocalar da aynı şeyi söylüyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…