KS
KS
pusat57
Ziyaretçi
Bence o kadar da abartılacak bir şey değil bu.
Filmlerde veya mantığınızda da bunu kullanabilirsiniz günlük olarak.
Yaratmak kelimesini her kullandığınızda kendinizi Allah ile bir tutmuyorsunuz herhalde.
Örneğin: ''Bunu kafanda sen yaratmışsın.''
Bunu kafanda sen yaratmışsın yerine sen yapmışsın, sen düşünmüşsün diyebiliriz. Ayrıca sohbet dinlerken Hoca ne derse doğrudur demiyoruz. Biz PC başında zaman geçirirken bazı insanlar Dini bilgiler ediniyor. Konunun kapanmasını istiyorum yoksa tartışma çıkacak. Size kısa ve öz bir cevap Yaratmak kelimesini ne anlamda olursa olsun kullanmamalıyız.
Ben o beyin yıkanan ortamlarda bulunmuyorum. Konunun da bunla bir alakası yok zaten. Yaratmak kelimesinin olumsuz yönlerini yazmaya çalıştım. İnanç meselesidir derken siz inanmıyor musunuz?Şimdi bu konuda hassas olabilirsiniz inanç meselesidir saygı duyarım ama o sohbet programı dediğiniz dalgaların bazıları insanları bilgilendirmekten ziyade olumsuz anlamda beyin yıkama programları oluyor. Hepsi demiyorum. Lütfen bu programları dinlerken "hoca ne derse doğrudur" kalıbından sıyrılıp söylenenleri önce kendi mantık süzgecinizden geçirip öyle kabul edin. Açıkçası bu sohbetlerin hayrına değil, belli çıkarlar uğruna yapıldığını düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: