Yaratmak Kelimesi

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 6.338
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence o kadar da abartılacak bir şey değil bu.
Filmlerde veya mantığınızda da bunu kullanabilirsiniz günlük olarak.
Yaratmak kelimesini her kullandığınızda kendinizi Allah ile bir tutmuyorsunuz herhalde.

Örneğin: ''Bunu kafanda sen yaratmışsın.''

Bunu kafanda sen yaratmışsın yerine sen yapmışsın, sen düşünmüşsün diyebiliriz. Ayrıca sohbet dinlerken Hoca ne derse doğrudur demiyoruz. Biz PC başında zaman geçirirken bazı insanlar Dini bilgiler ediniyor. Konunun kapanmasını istiyorum yoksa tartışma çıkacak. Size kısa ve öz bir cevap Yaratmak kelimesini ne anlamda olursa olsun kullanmamalıyız.

Şimdi bu konuda hassas olabilirsiniz inanç meselesidir saygı duyarım ama o sohbet programı dediğiniz dalgaların bazıları insanları bilgilendirmekten ziyade olumsuz anlamda beyin yıkama programları oluyor. Hepsi demiyorum. Lütfen bu programları dinlerken "hoca ne derse doğrudur" kalıbından sıyrılıp söylenenleri önce kendi mantık süzgecinizden geçirip öyle kabul edin. Açıkçası bu sohbetlerin hayrına değil, belli çıkarlar uğruna yapıldığını düşünüyorum.
Ben o beyin yıkanan ortamlarda bulunmuyorum. Konunun da bunla bir alakası yok zaten. Yaratmak kelimesinin olumsuz yönlerini yazmaya çalıştım. İnanç meselesidir derken siz inanmıyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Araplar "halaka" (yarattı) kelimesini, var olan şeyleri birleştirmek için de kullanıyorlar, mesela hasırları örüp sepet yapan birisi için kullanıyorlar. Ama Türkçe'de her türlü "yoktan var etmek" olarak kullanıldığı için ben de çok dikkat etmeye çalışıyorum.

"Halaka" kelimesini türkçe yazmaya karşıyım. Nedeni arapçada iki "ha" harfi var ve bunlardan biri ile yaratmak, diğeri ile ise tıraş etmek anlamı oluşuyor. Özellikle Kur'an okurken dikkat edilmesi gereken bir husus.

"Halaka" kelimesini türkçe yazmaya karşıyım. Nedeni arapçada iki "ha" harfi var ve bunlardan biri ile yaratmak, diğeri ile ise tıraş etmek anlamı oluşuyor. Özellikle Kur'an okurken dikkat edilmesi gereken bir husus.
Düzgün okuma yöntemi var. Tecvid dersi alanlar bilir.

Yaratıcı düşünmek denen bir şey var.
-Biraz yaratıcı düşün.
Böyle bir kelimede ne diyebilirsiniz?
-Yapıcı düşün. Çok saçma oldu değil mi?

Yaratıcı düşünmek denen bir şey var.
-Biraz yaratıcı düşün.
Böyle bir kelimede ne diyebilirsiniz?
-Yapıcı düşün. Çok saçma oldu değil mi?
Hayır hiç de saçma olmadı. Sen çevrende öyle duyduğun için sana saçma gelebilir. Sen kimsin ki? Yaratıcı düşünüceksin. Bir şey yaratabiliceğine inanıyor musun?

Yaratmak kelimesini her kullandığınızda kendinizi Allah ile bir tutmuyorsunuz herhalde.

Mantıken öyle ama İslam' ın katı kuralları vardır. Bazen bilmeden dinden çıkabiliyoruz. Zaten kesin bir yargı yok dinden çıkmamız açısından. İmanımız da zedelensin istemeyiz.

Mantıken öyle ama İslam' ın katı kuralları vardır. Bazen bilmeden dinden çıkabiliyoruz. Zaten kesin bir yargı yok dinden çıkmamız açısından. İmanımız da zedelensin istemeyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı