Yaratmak Kelimesi

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 6.338
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaratmak yoktan var etmek anlamına geliyor. Ki bunu da yalnızca Rabbimiz yapabilir. Biz onun bize sunduğu nimetlerle, o nimetleri bir araya getirip, yine Allah' ın verdiği aklı kullanarak bir şeyi oluşturuyoruz. Burada mantıken hiçbir şeyi yaratmış olmuyoruz...

Yaratmak yoktan var etmek anlamına geliyor. Ki bunu da yalnızca Rabbimiz yapabilir. Biz onun bize sunduğu nimetlerle, o nimetleri bir araya getirip, yine Allah' ın verdiği aklı kullanarak bir şeyi oluşturuyoruz. Burada mantıken hiçbir şeyi yaratmış olmuyoruz...
Aynen öyle. Mantığı da geç bir kişi yarattım dese kesin Din'den çıkar. Sen, ben kimiz ki?

Ben de bazen gidiyorum ama nedense İslam'a daha tam alışmış değilim. Kuran ayetlerini okuyup İslam'ı iyice hayatıma sokmaya çalışıyorum.
İnşaallah sokarsın kardeşim. Bir daha Dünya'ya gelmeyeceğiz. Teknolojiğe çok meraklıyımdır ben de ama boş işler bunlar.

Hocam ben Minecraft'ta yaratıcı modda oynuyorum. Caiz mi ?
Bile bile yarattım dersen elbette dinden çıkarsın. Ancak daha önceden farkında olmadan, farklı bir amaç için kullanmışsan neden dinden çıkasın ki ?
Niyetin önemli burada.

Hocam ben Minecraft'ta yaratıcı modda oynuyorum. Caiz mi ?[/QUOTE
Dediğim gibi yaratmak kelimesi Caiz değil ama sonuçta sen bir şeyi ben Yarattım gibi bir kelime kullanmıyorsan ve kalbinden böyle bir şey geçmiyorsa bir şey olmaz her halde.

Şimdi bu konuda hassas olabilirsiniz inanç meselesidir saygı duyarım ama o sohbet programı dediğiniz dalgaların bazıları insanları bilgilendirmekten ziyade olumsuz anlamda beyin yıkama programları oluyor. Hepsi demiyorum. Lütfen bu programları dinlerken "hoca ne derse doğrudur" kalıbından sıyrılıp söylenenleri önce kendi mantık süzgecinizden geçirip öyle kabul edin. Açıkçası bu sohbetlerin hayrına değil, belli çıkarlar uğruna yapıldığını düşünüyorum.

İletilerin bir kısmını okumuş biri olarak İslam dininde kullanılan (Dışa vurularak, insanların duyabileceği şekilde) kelimelere çok önem verilir. Mesela siz müslümansınız ve başka bir müslümana kafir dediniz. Bu durumda karşınızdaki kişi değil siz kafir oluyorsunuz. Yaratmak kelimesinde ise minecraft oyununu yaratıcı modda oynadım/oynuyorum derseniz herhangi bir sorun olmaz. Çünkü burada siz "Ben yaratıcıyım, ben yarattım" gibi cümleler kullanmıyorsunuz. Yaratıcı modda yaptığınız eylemleri "Yaptım/inşa ettim" demeniz daha uygundur.

Bence o kadar da abartılacak bir şey değil bu.
Filmlerde veya mantığınızda da bunu kullanabilirsiniz günlük olarak.
Yaratmak kelimesini her kullandığınızda kendinizi Allah ile bir tutmuyorsunuz herhalde.

Örneğin: ''Bunu kafanda sen yaratmışsın.''

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı