Yarınki MSÜ sınavına nasıl sakin olabiliriz?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Yarın MSÜ var. Ben denemelerde 45-50 arası yapıyorum. Mesela bu hafta 3 tane MSÜ denemesi çözdüm. Türkçe aşırı kötü geldi normale göre. Hep 18-20 net geldi. Normalde 25-30 geliyor. Matematik aynı geldi 10. Sosyal aşırı kötü geldi. 2-5 arası geldi normalde hep 10 civarı gelir. Fen iyi geldi. Fen hep - netlerde veya 0 gelirdi. Bu sefer 5'ten az gelmedi. Genel olarak 35-45 arası netler yaptım. Deneme analizi yapınca da 62-65 seviyesine kadar çıktı. Ama bu çözdüklerim 2018-2019 denemesiydi. Yarın da kötü yapıp da batırırım diye korkuyorum.

Hocam elinizden geleni yapmaya odaklanacaksınız, sonuçta strese girdiğinizde yüksek ihtimal daha kötü yapacaksınız. Sınav anında kötü mü gelecek, netlerim düşük mü gelecek vs. diye düşünmeden sadece önünüzdeki sorular neyse ona odaklanın. Olursa olur olmazsa da hayırlısı hocam. Dünyanın sonu değil.

İlk 5 dk sonrasında genelde adapte olmuş ve stresinizi unutmuş olacaksınız. Sadece yaptığınız işe konstantre olmaya çalışın ve bunun bir son olmadığını kendinize hatırlatın.

Merhaba. Yarın MSÜ var. Ben denemelerde 45-50 arası yapıyorum. Mesela bu hafta 3 tane MSÜ denemesi çözdüm. Türkçe aşırı kötü geldi normale göre. Hep 18-20 net geldi. Normalde 25-30 geliyor. Matematik aynı geldi 10. sosyal aşırı kötü geldi. 2-5 arası geldi normalde hep 10 civarı gelir. Fen iyi geldi. Fen hep - netlerde veya 0 gelirdi. Bu sefer 5'ten az gelmedi. Genel olarak 35-45 arası netler yaptım. Deneme analizi yapınca da 62-65 seviyesine kadar çıktı. Ama bu çözdüklerim 2018-2019 denemesiydi. Yarın da kötü yapıp da batırırım diye korkuyorum.

Eğer şu ana kadar elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorsan endişelenmezsin. Ama elinden geleni yapmadığını düşünüyorsan maalesef kaygını yenmen çok zor. Elbette insanlar sakin olmalısın alt tarafı sınav bu kadar dert etme diyecektir fakat şu ana kadar elinden gelen imkanları kullanmadıysan son pişmanlık çare etmez.

Merhabalar. Yarın MSÜ var. Ben denemelerde 45-50 arası yapıyorum. Mesela bu hafta 3 tane MSÜ denemesi çözdüm. Türkçe aşırı kötü geldi normale göre. Hep 18-20 net geldi. Normalde 25-30 geliyor. Matematik aynı geldi 10. Sosyal aşırı kötü geldi. 2-5 arası geldi normalde hep 10 civarı gelir. Fen iyi geldi. Fen hep - netlerde veya 0 gelirdi. Bu sefer 5'ten az gelmedi. Genel olarak 35-45 arası netler yaptım. Deneme analizi yapınca da 62-65 seviyesine kadar çıktı. Ama bu çözdüklerim 2018-2019 denemesiydi. Yarın da kötü yapıp da batırırım diye korkuyorum.
Harp okuluna gitmeyecekseniz sakin olmamak için bir sebebiniz yok, 4 ayda TYT yi orta-iyi arası bir yere getirebilirsiniz. Ayt yide orta seviyelere getirirsiniz. Tabi 4 ay boyunca hayatınızı ders yaparak. Harp okuluna gidecekseniz de teğmen olamasanız bile havacı asteğmen olup sınavlarıyla teğmenliğe yükselebilirsiniz. Diğer asteğmenlerin teğmenliğe yükselmesi daha zor. Tabi bu teğmen kısmını başkasından duydum, araştırmadım.

Kardeş en kötü olduğun matemito değil sanırsam. Türkiş için test çöz halledersin sen (tanımasam da hırslısın o belli aga) fazla stres yapma. Sınavı strese sokmanın ilk kuralı imandır. Duanı et "RABBİ YESSİR VE LE TUASSİR RABBİ TEMMİM BİL ĞHAYIR" de. Çek besmeleni başla

Burda sana 500 kişi toplanıp yanıt verebiliriz ama hiç biri işe yaramayabilir dostum, ben kendimi sınavda " bu panik devam ederse çok kötü yapacağım" diye sakinleştiririm başkası "bu bir son değil" diye sakinleştirir, bu olay kafada biter, biraz oturup kendi kendine düşünmelisin, örneğin msü'yü batırırsam neleri kaybedeceğim gibi.

En iyi yöntem erken gitmek. Okula ilk giren sen ol. Sırana otur. Bayağı bir bekleyeceksin zaten. O sırada stres falan kalmayacak. Tecrübeyle sabit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı