Yarış arabalarında debriyaj kullanılır mı?

Gaz ve fren'e aynı ayakla çapraz şekilde hafif basıp debriyaj'a sol ayakla basıyorlar. Yada gaza tam bastıktan sonra hafif şekilde gaz verecek şekilde çekiyorlar ve ardından debriyaja nasıl vites atılıyor
 
Tam adını bilmiyorum, dolmuş vitesi gibi uzun vitesleri oluyordu. Debriyaj pedalıyla ralli daha rahat yapılaz mı? Vites için gerekmiyor olsa bile dönüşlerde kullanılmaz mı?
Hayır, debriyajı kullanırken gaz vermek tam tersi aracın savrulmasına yol açıyor drift için haklısınız en ideal tekniklerden birisidir debrijay ile yanlamak. Ancak burada sıralı viteste geçiş çok seri yapıldığı için aradaki gecikme en minimum seviyeye indiriliyor.
 
Sıralı vites tam olarak nedir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda vites hareketine bakarak anlayabilirsin vites kolu sadece ileri ve geriye doğru hareket eder ancak vites atıldığı zaman merkezine döner manuel vites gibi o bölümde kalmaz vites değiştirirken debriyaj kullanılmaz çünkü alt taraftaki kutu buna müsaittir. Daha detaylı anlatmamı istersen görsel detaylar ile anlatabilirim.
 
Hız, ralli araçları özel olarak üretilir. A donanımından Z donanımına kadar her şey pistteki tecrübelere göre üretildiğinden sokakta gördüğümüz araçlar ile bir tutmamalıyız.

F1'de kalkış dışında debriyaj kullanılmıyor diye biliyorum. Kesintisiz bir şanzıman kutusu var araçlarda. Vites kulakçıları da bildiğiniz üzere direksiyonda. Bu sayede sürücü elini hiç direksiyondan çekmez ve kontrolü daha iyi sağlar yüksek hızlarda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı