Yarısı soluk yarısı gri monitör ekranı

Riansoia

Centipat
Daha fazla  
Ekran resminde görüldüğü üzere özellikle koyu renkte daha belirgin olan bir problem yaşamaktayım. Oyun içi siyah bir duvardan telefon kamerasıyla çektiğim SS'te görüldüğü üzere sağ taraf olması gerektiği gibi siyah duvar iken sol taraf griye yakın bir şekilde siyah gözükmemekte ve monitörün ortadan ikiye çizgi şeklinde bölündüğünü göreceksiniz. Nedeni nedir bu sorunu yaşamış deneyimlemiş veya çözüme kavuşturabilecek yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.
Marka Model: AW2523HF 360Hz.

4f1a47bc-aa5c-421e-bdb2-edc8d05fe6d8.jpg

@Recep Baltaş abi konuyu açalı 16 gün oldu fakat cevap gelmedi. Monitör ekran sorunlarıyla alakalı ilgili ulaşabileceğim yetkili bir arkadaş varsa bu başlığa yönlendirebilir misin?

@260112 Hocam bir fikriniz var mı bu konu hakkında? 16 gündür bekliyorum fakat gören veya cevap yazan olmadı.

Dosya Ekleri

• 4f1a47bc-aa5c-421e-bdb2-edc8d05fe6d8.jpg
    4f1a47bc-aa5c-421e-bdb2-edc8d05fe6d8.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
Ekran kartı ya da monitörde sıkıntı var. Ekran kartı driverını DDU ile silip tekrar yükleyin. Sorun çözülmezse monitörü ve bilgisayarı farklı cihazlar ile deneyin. Örneğin bilgisayarı televizyona bağlayın test edin ya da monitöre uydu alıcısı filan bağlayın.

Ekran kartı ya da monitörde sıkıntı var. Ekran kartı driverını DDU ile silip tekrar yükleyin. Sorun çözülmezse monitörü ve bilgisayarı farklı cihazlar ile deneyin. Örneğin bilgisayarı televizyona bağlayın test edin ya da monitöre uydu alıcısı filan bağlayın.
Hocam yedek monitörü taktığımda böyle bir sorun olmuyor ek olarak şöyle bir bilgi paylaşayım
Oyun modları var standart-fps-moba-sports diye bu renk modlarının herhangi birine geçiş yaptığımda sorun düzeliyor geçici olarak, pc kapatıp açınca yine sorun devam ediyor ve sadece crosshair(tam orta) bölgesinde var ekranın diğer yerlerinde hiçbir sorun yok.

Son düzenleme:
Hocam yedek monitörü taktığımda böyle bir sorun olmuyor ek olarak şöyle bir bilgi paylaşayım.
Oyun modları var standart-FPS-MOBA-sports diye bu renk modlarının herhangi birine geçiş yaptığımda sorun düzeliyor geçici olarak, PC kapatıp açınca yine sorun devam ediyor ve sadece Crosshair(tam orta) bölgesinde var ekranın diğer yerlerinde hiçbir sorun yok.

Panelde sıkıntı olabilir gibi geldi bana.

Çözüm bulabildiniz mi hocam?
Bendede ekran aynı, yarısı normal renkte, yarısı ise hafif soluk renkte, birde tam ortasında çizgi var.
Canlı destek ile görüştüm paneli bozuk diye sıfır monitör yolladılar fakat o da aynı sorunu gösterince ürünle alakalı problem değilmiş diyerekten dilerseniz ürünün ücretini iade edelim dediler ve ürünü iade ettim ücretimi aldım. Asus'un XG259QN Modeline geçiş yaptım şuan memnunum herhangi bir sorunum yok.

Benzer bir problem bende var, Philips 4k BDM4065 ekranım resimde görüldüğü gibi ortada bir kararma var. Pc de 2 ekran var iki farklıda ekran kartı. Kablolar ( güç ve görüntü kabloları) yerlerini değiştirdim sonuç değişmedi.

Çözüm önerebilecek var mı?

Dosya Ekleri

• monitör 1.jpg
    monitör 1.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 68

Technopat Haberler

Geri
Yukarı