meliherent
Hectopat
Daha fazla
şşş bırakın ellemesinler. Modem ayarlarında DNS açmışsınızdır ve türknet gibi birkaç internet sağlayıcısı DPI kullanmıyor bu sayede basit bir DNS değişikliği ile her yere girebiliyorsunuz.Son 2-3 yıldır tüm yasaklı sitelere A'dan Z'ye girebiliyorum. Bunun önce DNS ayarları veya farkında olmadan yaptığım bazı değişikliklerden kaynaklandığını düşündüm ve pek umursamadım. Geçen hafta bilgisayarıma format attım, fakat sonrasında herhangi bir işlem yapmadan hâlâ yasaklı sitelere girebildiğimi fark ettim.
VPN, DNS veya buna benzer bir program kullanmadım. Daha sonra merak ettim ve evdeki diğer cihazları denedim. Denediğim diğer PC ve iki telefondan da yasaklı sitelere rahatça giriş yapabildiğimi gördüm. Bunun sebebi nedir? "derdin bu mu?" diye gülebilirsiniz ama bu durumun nedenini gerçekten öğrenmek istiyorum. Çok araştırdım, fakat bir sonuca ulaşamadım. Konu hakkında bilgisi veya teorisi olan varsa paylaşmalarını rica ediyorum.
Sen illegal bir hareket yapmadıkça sıkıntı olmaz.Bende de her yere girebiliyor. Sıkıntı olur mu acaba ?