Yaşama, çalışma hakkı veya vatandaşlık nasıl alınır?

Daha fazla  
Merhaba, az daha büyüyünce gelişmiş bir ülkeye taşınmak ve orada yaşamak istiyorum amma velakin nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Ortanın biraz üstü İnglizcem var, istediğim ülkenin de dilini öğrenebilirim o sıkıntı değil. Acaba nasıl vatandaşlık veya çalışma hakkı alabilirim? İstediğim ülkeler Amerika gibi gelişmiş ülkeler, siz de öneride bulunursanız sevinirim. Ülke Türkiye'den iyi olsun yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkeden ülkeye değişiyor. Bildiğim kadarıyla, şu an en rahat yerleşilip vatandaşlık alınacak ülke Almanya. 5 yıl ikamet ettikten sonra ve B1 Almanca belgesi aldıktan sonra vatandaşlık sınavına girmeye hak kazanıyorsun. Türlü türlü gitme yolu var. Eğitim, dil, iş, vs. türlü türlü vize var.

Yanlış biliyorsam birisi düzeltsin, ama Almanya'nın istediği mesleklerden birine sahipseniz (tesisatçılık vb.), iş bulmadan bile vize veriyor, gel burada iş bulursun diye. Örneğin İngiltere ise sen iş bul, öyle vize veririz sana diyor.

Hepsi farklı yani, ama Almanya biraz kapıdan elini kolunu sallayanı alıyor gibi. Eğitimle gelmek için de sadece bloke hesap yetiyor, üniversiteye para vermeye gerek olmuyor. İtalya da tercih ediliyor diye biliyorum, ancak bir bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı