Yaşamak mı? Daha korkunç ölmek mi?

Yaşamak mı? Daha korkunç ölmek mi?

  • Yaşamak

    Oy: 46 63,9%
  • Ölmek

    Oy: 26 36,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini degerlere göre degisir evet ama yinede yasarken 1 saniyesi bile kesin/belli olmayan hayatimizi daha korkunc buluyorum acikcasi.
Cennet cehennem yalan ise sonsuz bir bosluk karanlik olabilir yerine acikcasi oda korkunc gelmiyor.
Cennet cehennem yalan değil diyerekten başlayayım, Sonsuz bir hiçlik sana nasıl korkunc gelmiyor? Kimse seni sevmiyor kimse seni tanımıyor, yaşamıyorsun, hiç kimseyi tanımıyorsun, evrende yoksun, insanların tekmelediği bir sokak köpeği bile değilsin, yani hiçbir şeysin, bu çok korkunç
 
Her türlü şey var ikisinde de. Ama hangisi daha hasar verici tartışılır.
Aynen öyle, tamamen kişinin düşünce ve inancına göre şekilleniyor cevap.
Cennet cehennem yalan değil diyerekten başlayayım, Sonsuz bir hiçlik sana nasıl korkunc gelmiyor? Kimse seni sevmiyor kimse seni tanımıyor, yaşamıyorsun, hiç kimseyi tanımıyorum, evrende yoksun, insanların tekmelediği bir sokak köpeği bile değilsin, yani hiçbir şeysin, bu çok korkunç
Ben katılmıyorum, Dünya'da güvende değilsin her an bir şey olabilir, bir ruh hastası ile karşılaşman an meselesi nihayetinde 7,53 milyar kişi var dünyada. Hiçlik bana daha uygun.
 
Onun yerine hiçlik varsa.
Acikcasi hiclik bana mantiksiz geliyor.Umarımki inananda inanmayanda cennet cehennemi arzular. Bu kadar kişinin canına kast eden , mallarını alan , insanların hakkını yiyen cezasız kalmamalı .Toplumda her insan her kötü davranışın cezası olcagini bilse böyle olmazdı. Her toplumda öyle. Umarımki cezasız kalmaz hiçbiri. Bana yok olmak, bir hiçligin olmasi mantıksız geliyor.Bir yaratıcı var öyle düşünüyorum ve inanmak istiyorum. Bu suçlular bu dünyadada cezasız kalmamalı.
 
Son düzenleme:
Olaya farklı bir açıdan bakalım. Yaşadığınız her gün yeni bir fırsat var demektir. Öldüğünüzde ne seçim hakkınız ne de bir şey yapabilme kabiliyetiniz kalmıyor. Ölümden sonra bir yaşam olduğuna inanarak yaşamak dünyadaki en aptalca şey çünkü garantisi yok. Öldüğünüzde bir cihazın fişi çekilirse nasıl oluyorsa aynı şey olacak. Tek bir hayat hakkınız var ve bu yaşamanın korkunç olduğunu düşünerek onu harcamak çok aptalca. Her güm yeni bir gün her saniye yeni bir saniye. Hayatınızı değiştirmek sizin elinizde bunu bir oyuna başlayıp görevleri geçmek gibi düşünebilirsiniz.
 
Acikcasi hiclik bana mantiksiz geliyor.Umarımki inananda inanmayanda cennet cehennemi arzular.Bu kadar kişilerin canına kast eden ,mallarını alan ,insanların hakkını yiyen cezasız kalmamalı .Toplumda her insan her kötü davranışın cezasız kalacağını bilse böyle olmazdı her toplumda öyle Umarımki cezasız kalmaz hiçbiri. Bana yok olmak, bir hiçligin olmasi mantıksız geliyor.Bir yaratıcı var öyle düşünüyorum ve inanmak istiyorum. Bu suçluların bu dünyadada cezasız kalmamalı.
Kaderin de o suçu işlemesi olan biri cehennem de nasıl ceza çekebilir ki ? Önceden yazılan bir şey değil midir kader ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı