Yaşamak mı? Daha korkunç ölmek mi?

Yaşamak mı? Daha korkunç ölmek mi?

• Yaşamak

Oy: 46 63,9%
  • Ölmek

Oy: 26 36,1%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle, tamamen kişinin düşünce ve inancına göre şekilleniyor cevap.
Böyle olması daha güzel herkes aynı olayları yaşasaydı hayatları benzeseydi düşünceleri benzer olurdu ve bu çok sıkıcı bir hal alırdı aynı şeyleri bütün insanların düşünmesi düşününce bile korkunç geliyor insana farklılıklar insanı insan yapan temel özellik.

Cennet cehennem yalan değil diyerekten başlayayım, Sonsuz bir hiçlik sana nasıl korkunc gelmiyor? Kimse seni sevmiyor kimse seni tanımıyor, yaşamıyorsun, hiç kimseyi tanımıyorsun, evrende yoksun, insanların tekmelediği bir sokak köpeği bile değilsin, yani hiçbir şeysin, bu çok korkunç
Bu hicligi tamamen nasil tanimladigimiza bagli. Bizim suandaki beyin gücümüz ile hadi onu birak hayal gücümüzle bile bu hicligi tanimlayabilecegimizi dusunmuyorum. Insan gormedigi bir seyi hayal edemez sonucta. Akil sinirlarinin otesinde oldugunu dusunuyorum bu durumun. Ayrica neden hicbir sey olmaktan korkuyorsun? Zaten 7 milyar Insan icinde birer hiçiz.

Yaşamak daha korkunç. Çünkü yaptığın veya dolaylı olarak sana dokunun her şeyden etkileniyorsun. Fiziki ve zihinsel açıdan sürekli darbe yiyorsun. ( Bir de eski pişmanlıkların aklınca gelince kendi kendine zarar veriyorsun. ) Yaşam koşulları dediğimiz şeyleri elde edebilmek için sürekli çalışıyorsun. Ama ulaştığında ise yine mutsuzsun. Çünkü artık bir amacın kalmıyor. Artık ölmüş birisin. Çünkü ölü bir insanın da amacı yok.

Hayatın en güzel ve en korkunç yanı, amaçlarına ulaşmaya gittiğin yoldur. Her iyi ve kötüyü bu yolda yaşarsın. Korkunç şeyler yüzünden yaşamayı daha kötü bulabiliriz. Sonuçta kimse mükemmel bir hayat yaşamıyor.

Ama ölüm; uykuya daldığımız gibi ruhsuzdur.Ne acı, ne de mutluluk. Nihai hiçlik. ( Aynı evrenin oluşumundan 13,8 milyar sonra, Türkiye doğmak gibi. )

Bu hicligi tamamen nasil tanimladigimiza bagli. Bizim suandaki beyin gücümüz ile hadi onu birak hayal gücümüzle bile bu hicligi tanimlayabilecegimizi dusunmuyorum. Insan gormedigi bir seyi hayal edemez sonucta. Akil sinirlarinin otesinde oldugunu dusunuyorum bu durumun. Ayrica neden hicbir sey olmaktan korkuyorsun? Zaten 7 milyar Insan icinde birer hiçiz.
Dünya'da hiçiz bir de başka gezegenden dünya'nın varlığının ne kadar küçük olduğunu üstüne üslük dünya popülasyonunda bir insan olduğunuzu düşünün.

Dediginiz sey hic mantikli degil. Eger "ben varim" diyorsan sen zaten bir varliksindir. Evrendeki onca sey aslinda hicbir sey mi yani? Hicligi tanimlamak kolaydir. Hiclik esittir yokluktur.

Kaderin de o suçu işlemesi olan biri cehennem de nasıl ceza çekebilir ki ? Önceden yazılan bir şey değil midir kader ?
Kader, zaten yapacaklarınızın önceden alnınıza yazılması olarak yorumlanıyormuş. O zaman kaderin ne anlamı kalıyor anlamadım. Ben bu olaya x bir isim de koyabilirim.

Hiç değiliz çünkü onlara varlığımızı kanıtlayabiliriz. Sadece koskoca okyanusta minik bir kum tanesiyiz o kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı