Yaşanan kazada kim suçlu ve nasıl bir yol izlenmeli?

• Konuyu başlatan Pledo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 403
Şehir içi 50 km/h sınırından bahsediyorsak ellinin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Kendisi de söylerken zaten kendisini gördüm ama duracağını düşünüp hiç hız kesmedim gibi bir şey söyledi. Yüzde yüzü başka hangi şartlarda direkt vermez?
Hocam kamera kayıtlarında hız 50yi farkedecek kadar hızlı ise durum değişebilir ama o kadar hızlı olduğunu sanmıyorum araçlardaki hasarlara bakarak, zamanında 2 sene kapirtacida çalıştim ordan anlıyorum az çok.

Fotolardan anladığım kadarıyla cadde gibi bir yere çıkış yapıyor arkadaş, bencede %100 suçlu bulunacak ama can sıkmaya gerek yok sigorta var nede olsa, dobloda ciddi bir masraf gözükmüyor.
Evet cadde gibi bir yere çıkıyordum. Sola ve ya sağa dönmeyecektim. Düz gitmeyi düşünüyordum.

Aynen öyle.

Sigortanız Astra'nın masrafını karşılayacak ki hepsini karşılar.
Siz de Doblo'nun masrafını cepten karşılayacaksınız ya da iş yeriniz vs vs. Neye karar verilirse.
Sigorta Astra'nın masrafını karşılayacak senaryosunda bir sorun yok. Belki dobloyu yaptırmazlar bile çünkü ciddi sorunlu bir araba. Haftalık on beş, yirmi bin tl değerinde bakıma gidiyor ama nâfile. O sırada aradan çıkartadabilirler.

Suç sizde görmeniz gerekiyordu göremedim deyip kabul etmezler maalesef.
Anladım.

Bu kazada sizden kusuru alacak 2 seçenek vardı.
Birini 1.3 multijet söylemiş ki siz yola tamamen çıksaydınız da astra size arkadan vursaydı o zaman işler çok değişirdi.
İkincisi de astranın hızı.
Başka bir seçenek benim aklıma gelmiyor şahsen.

Eğer hızlı geldiğini kabul ettiyse keşke tutanağa hız sınırının üstündeydim duramadım gibi bir şey yazsaydı.
Hocam tutanağı polis tuttu. Bize hiçbir şey yazdırmadılar bende anlamadım. Otuz saniye arabadan indi, gittiğimiz istikameti öğrenip bir şeyler yazıp imzalatıp geçti. Bir fotoğraf ve ya ekleme yapmak istediğimde yaptırmadı.

Hocam kamera kayıtlarında hız 50yi farkedecek kadar hızlı ise durum değişebilir ama o kadar hızlı olduğunu sanmıyorum araçlardaki hasarlara bakarak, zamanında 2 sene kapirtacida çalıştim ordan anlıyorum az çok.
Bende kendisini görmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim, siz daha iyi bilirsiniz hocam. Bir kaç güne e-devlete düşer dediler. Bilgilendirme geçerim tekrardan teşekkür ederim.

Evet cadde gibi bir yere çıkıyordum. Sola ve ya sağa dönmeyecektim. Düz gitmeyi düşünüyordum.

Sigorta Astra'nın masrafını karşılayacak senaryosunda bir sorun yok. Belki dobloyu yaptırmazlar bile çünkü ciddi sorunlu bir araba. Haftalık on beş, yirmi bin tl değerinde bakıma gidiyor ama nâfile. O sırada aradan çıkartadabilirler.

Anladım.

Hocam tutanağı polis tuttu. Bize hiçbir şey yazdırmadılar bende anlamadım. Otuz saniye arabadan indi, gittiğimiz istikameti öğrenip bir şeyler yazıp imzalatıp geçti. Bir fotoğraf ve ya ekleme yapmak istediğimde yaptırmadı.

Bende kendisini görmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim, siz daha iyi bilirsiniz hocam. Bir kaç güne e-devlete düşer dediler. Bilgilendirme geçerim tekrardan teşekkür ederim.
Tekrardan geçmiş olsun, şahsen işveren olsam yaptırmam bile dobloyu zira yatma parası masraftan daha fazla çıkacaktır😅

Tekrardan geçmiş olsun, şahsen işveren olsam yaptırmam bile dobloyu zira yatma parası masraftan daha fazla çıkacaktır😅
Orası öyle :D Tekrardan teşekkür ederim, en büyük kazamız böyle olsun.

@AtamanM @1.3 Multijet @Kastanbolu dostlar selam. 75'e 25 suç payı verdi. Şahsi kaza yaptigkm arabayı babam sanayici oldugu icin tanıdıktan bir tampon aldik. Kaportacı tanidik da onu montajlayip gocunur çekecek. Bir de boyadıktan sonra tamamdir.
Karşıya dedigim gibi hiz ihlalinden 25 verilmiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı