Yaşanan kazada kim suçlu ve nasıl bir yol izlenmeli?

• Konuyu başlatan Pledo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 424

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba;
Bugün ilçe içerisinde çalıştığım otele bir malzeme almak için birisiyle birlikte çıktım. Beş kilometre uzaklıktaki yere gidip malzemeleri aldık. Sonrasında dönüşte bir kavşağı geçtim. Ana yola bağlandım ve refüj de durdum. Ardından sağıma baktıktan sonra hafif gaz verdim. Kişiyi sağıma bakmama rağmen garip bir şekilde göremedim. Ardından yola arabanın burnunu çıkarttığım gibi kaza geldi. Dalgınlık gibi bir şeyim yoktu.
İki tarafın da kaskosu yok, sigortası var. Polis oradan şans eseri geçerken tutanak tuttu. Suç oranı nasıl işliyor, 9 aylık ehliyetim de ilk kazam ve bu işleri bilmiyorum.
Otelin arabası olduğu için sürecin daha da nasıl ilerlediğini merak ediyorum aslında. Ben mi ödüyorum tamamını yoksa biz ne kadar suçluysak o kadarını mı? Veya ödüyor muyum yoksa kendi kendime mi düşünüyorum?

Görüntülerin çok net ve anlaşılır olması için;
Görüntü 1: Mavi Opel Astra'nın geldiği istikamet.
Görüntü 2: Beyaz Doblo, yani şahsi sürdüğüm arabanın geldiği istikamet.
Görüntü 3: Refüj dediğim ve kontrol sağlayıp geçmeyi düşündüğüm nokta.
Görüntü 4: Kazanın olduğu yer.

Suç yüzde kaç-kaç olur? İlk defa sigorta ile ilgili bir işlem yapacağım.

Dosya Ekleri

• görüntü 1.png
    görüntü 1.png
    304,4 KB · Görüntüleme: 33
  • görüntü 2.png
    görüntü 2.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 33
  • görüntü 3.png
    görüntü 3.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 29
  • görüntü 4.png
    görüntü 4.png
    264,5 KB · Görüntüleme: 32
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    457 KB · Görüntüleme: 33
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    172,4 KB · Görüntüleme: 32
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    140,4 KB · Görüntüleme: 31
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    155,4 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba;
Bugün ilçe içerisinde çalıştığım otele bir malzeme almak için birisiyle birlikte çıktım. Beş kilometre uzaklıktaki yere gidip malzemeleri aldık. Sonrasında dönüşte bir kavşağı geçtim. Ana yola bağlandım ve refüj de durdum. Ardından sağıma baktıktan sonra hafif gaz verdim. Kişiyi sağıma bakmama rağmen garip bir şekilde göremedim. Ardından yola arabanın burnunu çıkarttığım gibi kaza geldi. Dalgınlık gibi bir şeyim yoktu.
İki tarafın da kaskosu yok, sigortası var. Polis oradan şans eseri geçerken tutanak tuttu. Suç oranı nasıl işliyor, 9 aylık ehliyetim de ilk kazam ve bu işleri bilmiyorum.
Otelin arabası olduğu için sürecin daha da nasıl ilerlediğini merak ediyorum aslında. Ben mi ödüyorum tamamını yoksa biz ne kadar suçluysak o kadarını mı? Veya ödüyor muyum yoksa kendi kendime mi düşünüyorum?

Görüntülerin çok net ve anlaşılır olması için;
Görüntü 1: Mavi Opel Astra'nın geldiği istikamet.
Görüntü 2: Beyaz Doblo, yani şahsi sürdüğüm arabanın geldiği istikamet.
Görüntü 3: Refüj dediğim ve kontrol sağlayıp geçmeyi düşündüğüm nokta.
Görüntü 4: Kazanın olduğu yer.

Suç yüzde kaç-kaç olur? İlk defa sigorta ile ilgili bir işlem yapacağım.
Hocam sizin aracın kapısına yada ne bilim kapı arkasına falan vursaydi Astra o suçlu olurdu cunki yola bağlanmış sayılırsınız, ama siz direk astrayi ön camurluktan itibaren göçertmişsiniz, sanırsam tamamen siz hatalisiniz %100 olmasa bile hatanın büyük kısmı sizde maalesef, sizin araçta pek birşey yok, astrayi sigorta karşılar zaten, sizin araçta da çok bişey yok sizden kesseler bile ciddi bir masraf çıkmayacaktır.

Sizin çıktığınız yolun tali yol olduğunu gösteren bir işaret olmasa da ara sokaktan bölünmüş yola çıktığınız için yol verme sorumluluğu sizdeydi diye düşünüyorum.
Mavi araç hız sınırlarına uygun gidiyorsa %100 siz suçlu olursunuz; bence.

Hocam sizin aracın kapısına yada ne bilim kapı arkasına falan vursaydi Astra o suçlu olurdu cunki yola bağlanmış sayılırsınız, ama siz direk astrayi ön camurluktan itibaren göçertmişsiniz, sanırsam tamamen siz hatalisiniz %100 olmasa bile hatanın büyük kısmı sizde maalesef, sizin araçta pek birşey yok, astrayi sigorta karşılar zaten, sizin araçta da çok bişey yok sizden kesseler bile ciddi bir masraf çıkmayacaktır.
Astra malesef ön çamurluktan vurdu dediğiniz gibi, %100 hatalı olmayı beklemiyorum ama hızından ve ya çeşitli faktörlerden dolayı suç oranını nasıl verirler onu bilmiyorum. Onun haricinde dediğiniz gibi bizim doblo sağlam sayılır karşıya göre. Sigorta karşıladığında onun sigortasının masrafını ben mi ödüyorum, o kısım nasıl oluyor onu bilmiyorum. Ayrıca ciddi masraf çıkmazdan kastınız tam olarak nedir acaba?

Sizin çıktığınız yolun tali yol olduğunu gösteren bir işaret olmasa da ara sokaktan bölünmüş yola çıktığınız için yol verme sorumluluğu sizdeydi diye düşünüyorum.
Fotolardan anladığım kadarıyla cadde gibi bir yere çıkış yapıyor arkadaş, bencede %100 suçlu bulunacak ama can sıkmaya gerek yok sigorta var nede olsa, dobloda ciddi bir masraf gözükmüyor.

Şehir içi 50 km/h sınırından bahsediyorsak ellinin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Kendisi de söylerken zaten kendisini gördüm ama duracağını düşünüp hiç hız kesmedim gibi bir şey söyledi. Yüzde yüzü başka hangi şartlarda direkt vermez?

Fotolardan anladığım kadarıyla cadde gibi bir yere çıkış yapıyor arkadaş, bencede %100 suçlu bulunacak ama can sıkmaya gerek yok sigorta var nede olsa, dobloda ciddi bir masraf gözükmüyor.
Aynen öyle.

Sigortanız Astra'nın masrafını karşılayacak ki hepsini karşılar.
Siz de Doblo'nun masrafını cepten karşılayacaksınız ya da iş yeriniz vs vs. Neye karar verilirse.

Astra malesef ön çamurluktan vurdu dediğiniz gibi, %100 hatalı olmayı beklemiyorum ama hızından ve ya çeşitli faktörlerden dolayı suç oranını nasıl verirler onu bilmiyorum. Onun haricinde dediğiniz gibi bizim doblo sağlam sayılır karşıya göre. Sigorta karşıladığında onun sigortasının masrafını ben mi ödüyorum, o kısım nasıl oluyor onu bilmiyorum. Ayrıca ciddi masraf çıkmazdan kastınız tam olarak nedir acaba?
Hocam sigorta masrafı diye bişey ilk defa duydum, karşı tarafı doblonun sigortacisi öder ve hasar kaydı dobloya yazılır, dobloda gördüğüm kadarıyla far bile kırılmamış, belki tamponun tırnakları kırılmıştır diye tampon degisebilir onun dışında camurlukta basit bir gocum duzeltmeyle düzelir.

Şehir içi 50 km/h sınırından bahsediyorsak ellinin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Kendisi de söylerken zaten kendisini gördüm ama duracağını düşünüp hiç hız kesmedim gibi bir şey söyledi. Yüzde yüzü başka hangi şartlarda direkt vermez?
Bu kazada sizden kusuru alacak 2 seçenek vardı.
Birini 1.3 multijet söylemiş ki siz yola tamamen çıksaydınız da astra size arkadan vursaydı o zaman işler çok değişirdi.
İkincisi de astranın hızı.
Başka bir seçenek benim aklıma gelmiyor şahsen.

Eğer hızlı geldiğini kabul ettiyse keşke tutanağa hız sınırının üstündeydim duramadım gibi bir şey yazsaydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı