Yaşayan yaşattığını yaşamadan ölmez mi?

@Webcam kullanan insan Hocam biz nereden bilelim suçlu cezasını bulacak mı? Bulmadan da ölebilir. Allah'ın takdiri bunda yanlış olan şaşırılacak olan ne?
Hocam size biliyorsunuz demedim, beğenmek yerine onu atmışım.
Umarım söylediğimiz şeylere inancımız tazelenir ve daha iyi günler uyanırız dostum.
Umarım dostum.
Yaşattığını yaşamadan ölenler var.
Psikolojik olarak beni çökerten çökmeden ölmeyecekse böyle adaletin adaletsizliğine tüküreyim.

Psikolojik olarak beni çökerten çökmeden ölmeyecekse böyle adaletin adaletsizliğine tüküreyim.

Adalet mi? Nerede? Bulursanız bana da haber verin.
En basitinden parasını verip en iyi avukatları tutarak haksız bile olsanız haklı çıkabilirsiniz.
Kötülük çoğu kişinin yanına kar kalıyor ve kalacak. Buna alışacaksınız. Bu dünya toz pembe değil.
Öteki dünyada cezalarını çekmelerini geçin öteki dünyanın varlığı bile şüpheli. İnanç meselesi biraz da.
Kimisi kendini bu tür inançlarla avutabilir. Kimsenin inancına bir şey diyemem. İsteyen tek boynuzlu ata da inanabilir.
Şahsen bana birisi çok kötü bir şey yapsa öte dünyanın olmama ihtimaline karşı cezasını uygun yollarla ben veririm.
Bu bir öneri değil sadece böyle bir şey olsaydı eğer ben ne yapardım onu söyledim.

Son düzenleme:

Evet diyebilirim. Fakat bu durum yerine göre değişiklik gösterebilir. Örnek vereyim. Bir insan birine kötülük yaptı, sonra gidip o kişinin gönlünü aldı. Yani özür dileyip kendisini affetmesini sağladı. Böyle bir durumda yaşattığı kötülüğü yaşamaz bence. Sonuçta karşı tarafın üzerinde bir kul hakkı kalmamış.

Son düzenleme:
Ön koşul, ilahi bir adaletin varlığı ise; her suçun cezası ya da her iyiliğin ödülünü bu dünyada almak, ölümden sonraya bir şey bırakmayacağı için cennet veya cehennemin varlığını da geçersiz kılar. Dünyada adaletin inşası, insanın çabasına bırakılmıştır. Adil olana yaklaşmayı başarabilenlerden olmak ise gayet zordur. Çünkü insan, kendini kollamaya meyilli bir canlıdır. Kalkıp da "bu dunyada adalet yok" demeden önce kendimize bakmamız elzemdir.

Yalnız, enteresandır ki insan çevreyi bırakıp da kendi davranışlarına odaklanınca, ruh hâli de daha dengeli olmaya başlıyor. Bir mekanizma mevcut lakin birebir, kör gözüne parmağım şeklinde işlemiyor. Daha derinden, görebilmek için uğraşmak gerekiyor.

Bir de işin şöyle bir tarafı mevcut ki belki de bizim o acıyı çekmemizin sebebi, geçmişte düşüncesizce yaptıklarımızdır. Biz de onun bedelini ödüyoruzdur.

Son düzenleme:
Dünya bu illa bir tarafından vurur aynısı olur mu bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…