Yaşlanmış hissetmek

Şahsen direkt Türkiye'de doğmak istemezdim. Ülke neredeyse hiç düzlüğe çıkamadı maleseff. 1990'larda da iyi değildi ülke en azından ben böyle düşünüyorum.

Genetiğim hakkında bir fikrim yok.
Güneşe çıktığımı düşünmüyorum ama çıktığımda da uzun süre kalıyorum.
Düzensiz besleniyorum çoğu zaman yemek yiyemiyorum ancak vitamin gibi şeylerle dengelemeye çalışıyorum.
Sigara içmiyorum.
Uyku düzenim geç uyuyup geç kalkmak ama genel olarak hep aynı saatlerde uyuyorum.
Çok hareket etmediğim doğru.
Gece uykusu almanız çok daha iyi bu melatonin, serotonin gibi hormonların salgılanmasına neden olacaktır. Bu hormonlar sizi daha genç ve dinamik hissettirir. Beslenme çok önemli faktör. Vitamin takviyeleri tek başına yetersiz ve anlamsızdır. Ayrıca bir endokrinden randevu almanız iyi olacaktır. Muhtemelen hormonal sorunlar da neden oluyor olabilir.

Neden seni üzen seylerden uzak durma ihtimalin olmadığını dusunuyorun, özel değilse merak ettim belki yardımcı olabilirim. Ben de eskiden çok anime izlerdim ederdim hevesim kalmadı... Aynı durumdayiz neredeyse, eskiden bir sürü sanal arkadasım vardı falan fistan şu an sayılı kişiler var onun dışında arkadaş edinmeye çalışabilirsin istersen arkadaş da olabiliriz.

Ben şahsen ikisine de güvenmiyorum, gittiğim psikologların hiçbir artısını görmedim, psikiyatriye de karşıyım zaten.
Ben de görmedim. İkisine de gittim, özeline de gittim. 3 Kutu antidepresan gömdüm, kac defa konuştum olmuyor. yok düzelmiyor yani.

Gece uykusu almanız çok daha iyi bu melatonin, serotonin gibi hormonların salgılanmasına neden olacaktır. Bu hormonlar sizi daha genç ve dinamik hissettirir. Beslenme çok önemli faktör. Vitamin takviyeleri tek başına yetersiz ve anlamsızdır. Ayrıca bir endokrinden randevu almanız iyi olacaktır. Muhtemelen hormonal sorunlar da neden oluyor olabilir.
Bu gece uykusu olayı sadece 1 aydır falan olan bir şey. Melatonin takviyesi almalı mıyım yoksa gereksiz mi olur?
Maddi olarak "çok" problemde değiliz, yani gelirimiz ideal ama çok borcumuz var ancak yine de yeterince et/tavuk yiyebiliyorum. Yani protein olarak problemim olduğunu düşünmüyorum. Ancak salata falan hiç yemiyorum sevmediğim için.

Ayrıca sadece vitaminden takviye almıyorum diğer şeyler de varda zaten çok etki ettiklerini de düşünmüyorum. Vitaminleri bırakmalı mıyım yoksa almaya devam mı etmeliyim?

Bu gece uykusu olayı sadece 1 aydır falan olan bir şey. Melatonin takviyesi almalı mıyım yoksa gereksiz mi olur?
Maddi olarak "çok" problemde değiliz, yani gelirimiz ideal ama çok borcumuz var ancak yine de yeterince et/tavuk yiyebiliyorum. Yani protein olarak problemim olduğunu düşünmüyorum. Ancak salata falan hiç yemiyorum sevmediğim için.

Ayrıca sadece vitaminden takviye almıyorum diğer şeyler de varda zaten çok etki ettiklerini de düşünmüyorum. Vitaminleri bırakmalı mıyım yoksa almaya devam mı etmeliyim?
Bunları uzman veya aile hekiminizle konuşun ben kan değerlerinizi veya diğer hormonal seviyenizi bilemem.

Bende aynı durumdayım. Önceden çok güçlü ve dinamik hissederdim ama şu an en kolay işleri yapmakta dahi zorlanıyorum. Sanki 60 yaşına girip emekli olmuş amcalar gibi hissediyorum kendimi.

Gün geçtikçe yaşlanıyor gibi hissediyorum (zaten yaşlanıyoruz ancak bu çok hızlı gerçekleşiyor gibi). Yüzümde kırışıklıklar çıkmaya başladı bile ama aslında yüzümde kırışıklıklar çıkması için daha genç sayılırım.
Sizde böyle hissediyor musunuz arada? Veya cidden hem hissedip hem de yaşlanıyor musunuz?
Yaşadığımız çağ bizi hızlı yaşamaya itiyor. Bugün, zamanının çoğunu köyde geçiren dedemin bile son yıllarda daha hızlı yaşlandığını fark etmek çok zor değil. Hepimiz bu döngünün içindeyiz şu anda. Mutlu olmak için çalışıyoruz, çalıştığımızda elde ettiklerimiz bize yetmiyor ve bedenimizden, zihnimizden daha çok vererek daha verimli çalışmaya gayret ediyoruz. İnsan beyninin çok çok büyük bir kapasitesi var, aslında bedeninin de öyle. Ama biz bu kapasiteyi günümüz şartları gereği çok çok üst seviyede kullanıyoruz. Oyunlarda görüntü kalitesinden kısıyoruz, ama yaşamda her türlü kaliteyi yakalamak adına performanstan ödün veriyoruz. Dolayısıyla bu koca makine uzun süre dayanmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı