Yaşlanmış hissetmek

Dışarıda olabildiğince insanlarla takılmaya çalışırdım yerinde olsam, ancak büyük ihtimalle hafif utangaçsındır diye düşünüyorum. En azından depresyon gibi şeylerden kurtulursun sadece stresle baş başa kalırsın.
Sanal arkadaşlıklar edinebilirsin (böyle deyince saçma geliyor biliyorum).
Disariya cikmak istemiyorum. Sanal arkadaslarim var yurt disindan konusuyoruz falan ama artik onlarla da fazla konusmuyorum. Sevmedigimden falan degil harika insanlar ama hic bir sey yapasim kalmadi artik.

Peki. Ayrıca stres bildiğim kadarıyla sadece dışarıya değil içeriye de vuruyor, iç yaşlanmayı nasıl azaltabilirim? Bir yöntemi var mı? (büyük ihtimalle hiçbir yöntemi yoktur ancak faydalı gördüğünüz bir bilgi söyler misiniz?)

18.

Kendini mutlu hissettiğin şeylere yönel...sakın ama sakın psikolog falan düşünme bu konuda sana yalvaradabilirim o derece. İlaçlar hiçbir şeyi düzeltmez. Bu konuda yapabiliceğin tek şey seni üzen, yoran şeylerden uzak durman olacaktır. İlgini çeken şeyler yoksa da bulmaya çalış ön yargılı olduğun şeyler dene illa içlerinden birisi seni hayata bağlıyıcaktır. O enerjiyi alabilirsen kendini daha iyi hissedeceksin emin ol! <3

Ben 29 yaşındayım evliyim, bugün dert edindiğim şeylerle, dün dert edindiğim şeyleri kıyasladığımda, dün olan dertlerim devede kulak değil. Muhtemelen yarın edineceğim dertler de bugünün dertlerini gölgede bırakacak.
Eğer sağlıklıysak ve sevdiklerimiz yanımızda ise galiba mutlu olmak için çok şeyimiz var.

Kendini mutlu hissettiğin şeylere yönel...sakın ama sakın psikolog falan düşünme bu konuda sana yalvaradabilirim o derece. İlaçlar hiçbir şeyi düzeltmez. Bu konuda yapabiliceğin tek şey seni üzen, yoran şeylerden uzak durman olacaktır. İlgini çeken şeyler yoksa da bulmaya çalış ön yargılı olduğun şeyler dene illa içlerinden birisi seni hayata bağlıyıcaktır. O enerjiyi alabilirsen kendini daha iyi hissedeceksin emin ol! <3
Psikolog olabilir, psikatyri olamaz. Psikatyri ilaç yazar psikolog konuşur. Psikatyri'ye giderse en basit antidepresanı çakar gönderir başka bir şey yapmaz kendimden biliyorum.

Örn : prozac 20mg fluoextine

Disariya cikmak istemiyorum. Sanal arkadaslarim var yurt disindan konusuyoruz falan ama artik onlarla da fazla konusmuyorum. Sevmedigimden falan degil harika insanlar ama hic bir sey yapasim kalmadi artik.
Bilgisayarın varsa bol bol multiplayer oyun oyna. Zaten bir şekilde arkadaş edinirsin diye düşünüyorum.

Psikoloğa gitmeyi düşünmüyorum zaten.
Beni üzen şeylerden de uzak durma ihtimalim pek mümkün değil gibi.
Normalde anime izlemeyi severdim ancak baya uzun süredir izlemiyorum ve izleyesimde gelmiyor.
Eskiden çok güzel arkadaşlıklarım vardı hem sanal olarak hem de normal olarak şimdi hepsi de gitti, şimdi de uzun süredir bir şey yapmıyorum her gün aynı geçiyor.

Sizi üzmek istemem ama çoğunuz yanlış zamanda genç doğdunuz. 2007 ve 2015 arasını aklı başınızda yaşasaydınız geçen yıllara çok üzülmezdiniz. Ben 93 dogumluyum. Şu dönemde asla 18 yaşında olmak istemezdim. O zamanlarda her şey çok güzel değildi ama insanların yüzünde gerçekten bir gülümseme vardı.

Olası nedenler:

-Genetik faktörler: Bazı insanlar genetik olarak daha erken yaşlanmaya eğilimlidir.
-Güneş Işınları UV ışınları ciltte kollajen kaybına yol açabilir, bu da kırışıklıklara neden olur.
-Stresli YAŞAM: Kronik stres, cildin yaşlanma sürecini hızlandırabilir.
-Düzensiz ve sağlıksız beslenme: Yetersiz beslenme, cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir.
-Sigara ve Alkol Tüketimi: Sigara içmek ve aşırı alkol tüketimi, cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.
-Bozuk Uyku Düzeni: Yetersiz ve düzensiz uyku, cildin kendini onarma sürecini bozabilir.
-Hareketsiz Yaşam: Gün boyu vücdunuzun farklı kas gruplarını hareketsiz tutmak erken bunamaya yol açabilir.

Bilgisayarın varsa bol bol multiplayer oyun oyna. Zaten bir şekilde arkadaş edinirsin diye düşünüyorum.

Psikoloğa gitmeyi düşünmüyorum zaten.
Beni üzen şeylerden de uzak durma ihtimalim pek mümkün değil gibi.
Normalde anime izlemeyi severdim ancak bayağı uzun süredir izlemiyorum ve izleyesimde gelmiyor.
Eskiden çok güzel arkadaşlıklarım vardı hem sanal olarak hem de normal olarak şimdi hepsi de gitti, şimdi de uzun süredir bir şey yapmıyorum her gün aynı geçiyor.

Neden seni üzen seylerden uzak durma ihtimalin olmadığını dusunuyorun, özel değilse merak ettim belki yardımcı olabilirim. Ben de eskiden çok anime izlerdim ederdim hevesim kalmadı... Aynı durumdayiz neredeyse, eskiden bir sürü sanal arkadasım vardı falan fistan şu an sayılı kişiler var onun dışında arkadaş edinmeye çalışabilirsin istersen arkadaş da olabiliriz.

Psikolog olabilir, psikatyri olamaz. Psikatyri ilaç yazar psikolog konuşur. Psikatyri'ye giderse en basit antidepresanı çakar gönderir başka bir şey yapmaz kendimden biliyorum.

Örneğin: Prozac 20mg fluoextine.

Ben şahsen ikisine de güvenmiyorum, gittiğim psikologların hiçbir artısını görmedim, psikiyatriye de karşıyım zaten.

Son düzenleme:
Sizi üzmek istemem ama çoğunuz yanlış zamanda genç doğdunuz. 2007 ve 2015 arasını aklı başınızda yaşasaydınız geçen yıllara çok üzülmezdiniz. Ben 93 dogumluyum. Şu dönemde asla 18 yaşında olmak istemezdim. O zamanlarda her şey çok güzel değildi ama insanların yüzünde gerçekten bir gülümseme vardı.
Şahsen direkt Türkiye'de doğmak istemezdim. Ülke neredeyse hiç düzlüğe çıkamadı maleseff. 1990'larda da iyi değildi ülke en azından ben böyle düşünüyorum.

Olası nedenler:

-Genetik faktörler: Bazı insanlar genetik olarak daha erken yaşlanmaya eğilimlidir.
-Güneş Işınları UV ışınları ciltte kollajen kaybına yol açabilir, bu da kırışıklıklara neden olur.
-Stresli YAŞAM: Kronik stres, cildin yaşlanma sürecini hızlandırabilir.
-Düzensiz ve sağlıksız beslenme: Yetersiz beslenme, cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir.
-Sigara ve Alkol Tüketimi: Sigara içmek ve aşırı alkol tüketimi, cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.
-Bozuk Uyku Düzeni: Yetersiz ve düzensiz uyku, cildin kendini onarma sürecini bozabilir.
-Hareketsiz Yaşam: Gün boyu vücdunuzun farklı kas gruplarını hareketsiz tutmak erken bunamaya yol açabilir.
Genetiğim hakkında bir fikrim yok.
Güneşe çıktığımı düşünmüyorum ama çıktığımda da uzun süre kalıyorum.
Düzensiz besleniyorum çoğu zaman yemek yiyemiyorum ancak vitamin gibi şeylerle dengelemeye çalışıyorum.
Sigara içmiyorum.
Uyku düzenim geç uyuyup geç kalkmak ama genel olarak hep aynı saatlerde uyuyorum.
Çok hareket etmediğim doğru.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı