Yaşlı insanlara saygı duymuyorum

Kuyruk vardı dedikleri Kıbrıs savaşı dönemi ABD ambargosu şu an ABD ambargo yapsa yiyecek bir şey bulamayiz.

Saygi duyulmaz, kazanilir.
Yasli olmak saygiyi hak eden bir sey degil cogunlukla.
Insanlarda sacma bir sekilde "saygi duymak zorundasiniz" tripleri oluyor.
Hayir, kimse hicbir seye saygi duymak zorunda falan degil.
Birilerinin mitolojisine ya da milli kahramanlarina otomatik olarak saygi duymak zorunda degilsiniz.
Bir seye saygi duymamak saygisizlik yapmak ile esdeger de degil.
Birisine iltifat etmediginizde hakaret etmis olmuyorsunuz. Spektrumdan bahsediyoruz, 1 ve 0'dan degil.

Kimse kimseyle uğraşmıyor burada yaşlıların gereksiz egosundan bahsetmisler.
Sokağa çıktığımda yaşlılardan çok, gençlerin ego sahibi olduğunu görüyorum. Genelleme yapmayalım elbette istisnalar vardır. Gençlerin hiçbir şeye tahammülü yok. Tahammülü olmayan insanla bir şey yapılmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların sadece dünyada daha uzun süre bulunmalarının üstünlük sağlayacak bir durum olmadığına inanıyorum. Fakat bu yaşlılar aynıdır saygı duymuyorum demek değildir.
Daha tecrübeli, daha bilgili, daha kültürlü, daha çok yaşanmışlığı olan insanlara saygı duyarım.

Bir de işin ekonomik boyutunu düşünecek olursak da yaşlı bireyler ekonomi için her zaman sıkıntıdır ve yüktür ekonomiye. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Mesela bu kısım için ise sadece komik diyebilirim. Eşitlikten, saygıdan, laiklikten vs. bahsederken de ekonomi için sıkıntı olduğunu düşünüp sokak köpekleri gibi zehirlenmeli midir yaşlılar? Bu söz dünyanın kendi etrafında döndüğüne inanan ve karşısındakine saygısı olmayan insanın sözüdür.

Öncelikle yaşına saygı duyulur ülkemizde, ama insan olamamıştır o ayrı. O insanla o yaşta muhatap bile alınmayacak durumlar olur. Çünkü odun gelmiştir, odun kalmıştır. İnsanlığa geçiş yapamamıştır.

Kuyruk vardı dedikleri Kıbrıs savaşı dönemi ABD ambargosu şu an ABD ambargo yapsa yiyecek bir şey bulamayiz.
Abd neden ambargo koysun? Adamlar bize bizim yüzümüz suyumuz hürmetimize bir şeyler satmıyor ya. Parasıyla ticaret yapıyoruz. Adamlar Rusya'ya bile doğru düzgün yaptırım uygulayamadı. Devletçi ekonominin daha yoğun olduğu Ecevit dönemiyle bugünleri kıyaslamayın ayrıca. Abd ambargo koyarsa alternatiflerini de buluruz. Türk pazarından çekilerek yaşadıkları kayıpla kalırlar. Ki onu da geçtim dünya politikası da zaten yaşlıların elinde. Bir şeyler olacaksa yine yaşlılar yüzünden olacak yani.

Sadece gençlerin değil artık hiçbir insanın birbirine tahammülü kalmadı, bunu ise ülkenin durumuna bağlayabiliriz.

Türk pazarından çekilerek kayıp mı yaşarlar? Yok daha neler, parası bu kadar değersiz bir ülkeden çekildiklerinde emin ol büyük kayıplar yaşamazlar.

Türk pazarından çekilerek kayıp mı yaşarlar? Yok daha neler, parası bu kadar değersiz bir ülkeden çekildiklerinde emin ol büyük kayıplar yaşamazlar.
Siz öyle zannedin.

edit: ticaret paranın değerli olup olmamasıyla alakalı değil. Yüzde olayı daha önemlidir. 1 liraya ürettin malı 2 liraya satarsan 100 liraya ürettin malı 150 liraya satmandan daha karlı bir iş yapmış olursunuz. Ayrıca dediğim gibi alternatifler de var zaten. Bulup getirebilecekseniz çok da önemi yok.

ABD neden ambargo koysun?

Türkiye Kıbrıs savaşında Türklere yardım etmek için adaya asker gönderiyordu, ambargoyu da bu yüzden koydular. Para kazanıyorlar neden koysunlar falan bunlar mantıksız düşünceler. Apple gibi devasa firmalar bile Rusya'dan çekildi sırf savaş olduğu için, burada ki olay rakip ülkeyi asker göndermeden güçsüz duruma düşürme. Tabii şu da var bir Rusya gibi bir ülke değiliz bizi ambargo ile batırmaları daha kolay olur.

@odunq sonradan yorumumu güncelledim, biraz altlarda kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…