Yatay geçiş için e-Devlet'ten alınan belgeler asıl belge sayılır mı?

The Crew

Kilopat
Katılım
22 Ağustos 2017
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam,

Uludağ Üniversitesi'ne yatay geçiş yapacak birisi olarak merak ettiğim detay bir sorun var. Sağ olsunlar öğrenci işlerine ulaşmak atomu parçalamaktan daha zor bir eylem olduğundan belki tecrübesi olan arkadaşlar vardır diye buraya sormak istedim.

Yatay geçiş için hak kazanıldığında kesin kayıt için okula gittiğimizde Online sisteme yüklenen belgelerin asıllarını istiyorlar. Online sisteme yüklediğimiz belgeler de e-devletten alınmış karekodlu belgeler oluyor.

Şimdi kesin kayıt için gittiğimizde belgeler e-devletten alınmış karekodlu belgeler asıl belge olarak sayılırlar mı? Daha önce kesin kayıt yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
 
Evet sayılır hocam devletin sitesinden aldığınız için.
 
Karekodlu oldukları için asıl belge yerine geçiyor artık. Karekod dijital imzadır. Mesela öğrenci belgesi de aynı şekilde. Eskiden üniversitenin öğrenci işlerinden alınıyordu. Artık e-devlet üzerinden alınabiliyor.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı