Yatay geçiş nasıl olur?

yakupcemil

Decapat
Daha fazla  
Üniversite 1. sınıfa başlayacağım. Ama kafamın karıştığı bir soru var. Bölüm aynı olmak şartıyla sadece ortalama ile başka bir üniversiteye geçmek nasıl oluyor? Ben dokuz Eylül'de okurken ortalamamı yüksek tutarak Ankara Üniversitesi'ne geçebiliyor muyum?

Üniversite 1. sınıfa başlayacağım. Ama kafamın karıştığı bir soru var. Bölüm aynı olmak şartıyla sadece ortalama ile başka bir üniversiteye geçmek nasıl oluyor? Ben dokuz Eylül'de okurken ortalamamı yüksek tutarak Ankara Üniversitesi'ne geçebiliyor muyum?

Yerleştirme puanın en az gitmek istediğin yerin taban puanının 5-10% gibi üniversitenin belirleyeceği kadar az olabilir. Ve evet 3.0 ortalama üstü ve alttan ders olmama şartı olur. Genelde şart böyledir. Kısaca gümüşhaneden odtüye 4.0 yapsanda gidemezsin. YKS puanın yine önemli.

Her okulun kendi sitesinde yatay geçiş koşulları var sen ortalamanı yüksek tutsan bile belli oranda YKS sıralamana bakılabiliyor Ankara Üniversitesi'nin yatay geçiş koşullarına bakmalısın.

Çok uçuk bir sıralama olmamalı anladığım kadarıyla.

Çok teşekkür ederim ben bölüm değiştirmeyi düşünmüyorum üniversite değiştirmeyi düşünüyorum linki inceleyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı