Yatay geçiş nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan PDG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 312

PDG

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Malum yatay geçiş kontenjanları açıklandı. Fakat sır gibi saklanıyor bu yöntem. Aradım taradım YouTube'da 50 milyon tane video var ama hiçbiri yatay geçişi adamakıllı anlatmıyor. Kimden yardım alacağımı da bilmiyorum. Ücretli yapanlar varmış güvenemedim fakat. GANO ile yapmayı düşünüyorum ama sırlar kitabını bulmak lazım.

Merhaba arkadaşlar. Malum yatay geçiş kontenjanları açıklandı. Fakat sır gibi saklanıyor bu yöntem. Aradım taradım YouTube'da 50 milyon tane video var ama hiçbiri yatay geçişi adamakıllı anlatmıyor. Kimden yardım alacağımı da bilmiyorum. Ücretli yapanlar varmış güvenemedim fakat. GANO ile yapmayı düşünüyorum ama sırlar kitabını bulmak lazım.
GANO ile yatay geçişte üniversite inisiyatifi çok etkili oluyor o yüzden yatay geçiş yapacağın üniversite öğrenci işleri daire başkanlığını takip edersen hiç bir yerden destek almadan halledebilirsin.

GANO ile yatay geçişte üniversite inisiyatifi çok etkili oluyor o yüzden yatay geçiş yapacağın üniversite öğrenci işleri daire başkanlığını takip edersen hiçbir yerden destek almadan halledebilirsin.

Hocam anlamadım? Nasıl bir inisiyatif? Kurum içi yapmayı düşünyorumda.

Hocam myp ile yatay geçişte sabit kurallar varken GANO ile yatay geçişte üniversiteler kendi belirlediği kuralları uygulayabiliyorlar. Min ortalama ders uyumu vs gibi şartlar değişyior. Örneğin bir arkadaşım aynı kurumda aynı bölüm sadece merkez yerleşkeye geçmek için yatay geçiş talebinde bulundu ders içeriği uymuyor diye kendi üniversitesi reddetti.

Hocam MYP ile yatay geçişte sabit kurallar varken GANO ile yatay geçişte üniversiteler kendi belirlediği kuralları uygulayabiliyorlar. Min ortalama ders uyumu vs gibi şartlar değişyior. Örneğin bir arkadaşım aynı kurumda aynı bölüm sadece merkez yerleşkeye geçmek için yatay geçiş talebinde bulundu ders içeriği uymuyor diye kendi üniversitesi reddetti.

Hocam bunu nereden kontrol edebilirim yazılım mühendisliği okuyorum bilgisayar mühendisliğine, yapay zeka bölümlerine geçiş yapabilir miyim mesela?

Hocam bunu nereden kontrol edebilirim yazılım mühendisliği okuyorum bilgisayar mühendisliğine, yapay zeka bölümlerine geçiş yapabilir miyim mesela?
Evet hocam bölümünüzü MYP ile yatay geçiş yaparak değiştirebilirsiniz. Yerleştiğiniz sene aldığınız YKS puanı ile o sene puanınız tutan başka bir bölüme yatay geçiş yapabilirsiniz.

Tabi MYP ile yatay geçişi eğitim hayatınızda sadece 1 kere yapabileceğiniz için iyice düşünmekte fayda var. Ayrıca yatay geçiş yaptığınız bölümü beğenmezseni eski bölüme dönme hakkınızda var

Evet hocam bölümünüzü MYP ile yatay geçiş yaparak değiştirebilirsiniz. Yerleştiğiniz sene aldığınız YKS puanı ile o sene puanınız tutan başka bir bölüme yatay geçiş yapabilirsiniz.

Tabii MYP ile yatay geçişi eğitim hayatınızda sadece 1 kere yapabileceğiniz için iyice düşünmekte fayda var. Ayrıca yatay geçiş yaptığınız bölümü beğenmezseni eski bölüme dönme hakkınızda var.

MYP ile değil GANO ile geçiş olur mu yazılımdan bilgisayara veya yapay zeka bölümlerine.

MYP ile değil GANO ile geçiş olur mu yazılımdan bilgisayara veya yapay zeka bölümlerine.
Bölüm değiştirmede MYP ile yatay geçişdaha kolay olacağı için onu söyledim. (Her bölümde zorunlu kontenjan ve daha rahat koşullar var.)
Ama GANO ile de oluyor diye biliyorum. Dediğim gibi şartları üniversiteye göre değiştiği için geçmek istediğiniz üniversite ile iletişim kurmanız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı