Yavaş ve İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek

Erdoğan fesih yetkisi ile götürecek hocam. Neden oylamayla uğraşsın ki meralin bu adımından sonra? 10 Mart'ta seçime götüreceğini açıklamıştı zaten. Reis şu an avantajlı konumda, muhalefetin toparlanması için müddet tanımayacaktır.
bu iş meclise gelirse ve Kılıçdaroğlu da erken seçime onay verip, Erdoğanın önünü açarsa oy verirmisiniz ? Evet yada Hayır.
Soru belli, böyle bir durum olursa, evet yada hayır.

Mantığı var mı yok mu görürüz bakalım.

Ben şimdiden yazıyorum, erken seçime kim destek verirse Erdoğana çalışıyordur, kimse oy vermesin.
Hocam siz karıştırıyorsunuz. Millet ittifakı yeni seçim yasasının uygulanmasını istemediği için 6 Nisan öncesindeki bir seçime sıcak bakıyordu. O durumda RTE kanunen tekrar aday olabiliyordu. Ancak yasalara göre seçim günü en az 2 ay öncesinde duyurulur. Dolayısıyla 6 Nisan öncesinde bir seçim olması mümkün değil artık. 14 Mayıs için yeşil ışık yakmadı masa. Ya 6 Nisan öncesi ya da normal tarihte olsun dediler. RTE 14 Mayıs diye duyurdu çünkü fesih yetkisi var onu kullanacak. Muhalefet yeni seçim yasasıyla gireceği bir seçime neden onay versin ki?

Bazı arkadaşlar partiye ihanet gibi bakmış olaya da, bunun partiye ihanetlikle alakası yok. Mansur Yavaş ve İmamoğlu eğer biz aday olmak istiyoruz diye en başından söyleselerdi Kılıçdaroğlu bunu düşünürdü. Ama halihazırda ikisi de ben istemiyorum demişken, Mansur Yavaş da böyle bir isteğim yok ama 6'lı masa uygun görüyorsa neden olmasın gibi bir açıklama yapmışken, Meral Akşener'in son anda çıkıp sosyal medyadaki algı operasyonuna yenik düşüp İmamoğlu ve Mansur Yavaş çağrısı yapması bana yersiz ve mantıksız geldi. Eğer Mansur Yavaş en başından beri ben CB adayı olmak istiyorum diye bir istekse bulunsaydı ve KK bunu yok saysaydı o zaman CB adayı olmakta bir ihanet etmelik durum yok. Neticede parti içerisinde bulunması, o partiye yapışık kalması gerektiği anlamına gelmiyor. İcabında şu an İnce'yi de duymamızın sebebi CHP'den çıkması ama gördüğünüz gibi CHP'den ayrıldı ve pek çok kendince haklı sebebi de var. Dik başlılık gösterip kendince doğru olanı yapıp partiden ayrılma cesaretini gösterebildi.

Son düzenleme:
Mantığı var mı yok mu görürüz bakalım.

Ben şimdiden yazıyorum, erken seçime kim destek verirse Erdoğana çalışıyordur, kimse oy vermesin.
Sinan, ortada Meclis'ten çıkan bir erken seçim kararı yok.
Sadece RTE'nin "seçimler 14 Mayıs'ta yapılacak" sözü var.
14 Mayıs'ta seçim yapılabilmesi için RTE'nin Meclis'i feshetmesi gerekiyor.
Bu durumda 2 dönem CB olan RTE Anayasa'nın 101. maddesine göre aday olamıyor.
Eğer Meclis'ten erken seçim kararı çıksaydı Anayasa'nın 106. maddesine göre RTE de haklı olarak aday olabilirdi.
Şimdi YSK RTE'nin adaylığını Anayasa'ya göre reddetmek zorunda. Çünkü iki madde de RTE'ye adaylık imkanı tanımıyor.
Buna rağmen YSK, RTE'nin adaylığını onaylarsa açık ihlal yapılmış olur ve RTE'nin zaten düşen imaji daha da düşer.

Bugünlerde İyi Parti üzerinden Derin Devlet operasyonlarının sonucunda Meclis'i feshetmek yerine iktidar milletvekilleri İyi Parti milletvekillerinin de desteğini alarak Meclis'ten erken seçim kararı çıkarabilirler mi derseniz, evet malesef bu mümkün.
AKP+MHP+İYİ+BBP sandalye sayısı 371 yapıyor.
Bakalım bu hafta böyle bir hamle mi yapacaklar yoksa Meclis'i feshedip meşru olmayan zorlamayı mı tercih edecekler?

Buraya kadar olan senaryoda Millet İttifakı'nın bir rolü yok. Ya İyi Parti'den ya da YSK'den bir çare bulması lazım iktidarın.

Velhasıl-ı kelam bilgilerin eksik ve tepkini yanlış tarafa gösteriyorsun.

Hocam siz karıştırıyorsunuz. Millet ittifakı yeni seçim yasasının uygulanmasını istemediği için 6 Nisan öncesindeki bir seçime sıcak bakıyordu. O durumda RTE kanunen tekrar aday olabiliyordu. Ancak yasalara göre seçim günü en az 2 ay öncesinde duyurulur. Dolayısıyla 6 Nisan öncesinde bir seçim olması mümkün değil artık. 14 Mayıs için yeşil ışık yakmadı masa. Ya 6 Nisan öncesi ya da normal tarihte olsun dediler. RTE 14 Mayıs diye duyurdu çünkü fesih yetkisi var onu kullanacak. Muhalefet yeni seçim yasasıyla gireceği bir seçime neden onay versin ki?
Bakıcaz, benim referans noktam 1 anayasa 2 meclistekilerin erken seçimdeki tavrıdır.
Hocam siz Türkiyedemisiniz ? Cumhur ittifakını mı yoksa millet ittifakını mı destekliyorsunuz ?

Bakıcaz, benim referans noktam 1 anayasa 2 meclistekilerin erken seçimdeki tavrıdır.
Hocam siz Türkiyedemisiniz ? Cumhur ittifakını mı yoksa millet ittifakını mı destekliyorsunuz ?
Yurtdışında değilim. Millet ittifakı seçmeniyim. 2. tura reisin karşısına kim kalırsa kalsın destek vereceğim.

Sinan, ortada Meclis'ten çıkan bir erken seçim kararı yok.
Sadece RTE'nin "seçimler 14 Mayıs'ta yapılacak" sözü var.
14 Mayıs'ta seçim yapılabilmesi için RTE'nin Meclis'i feshetmesi gerekiyor.
Bu durumda 2 dönem CB olan RTE Anayasa'nın 101. maddesine göre aday olamıyor.
Eğer Meclis'ten erken seçim kararı çıksaydı Anayasa'nın 106. maddesine göre RTE de haklı olarak aday olabilirdi.
Şimdi YSK RTE'nin adaylığını Anayasa'ya göre reddetmek zorunda. Çünkü iki madde de RTE'ye adaylık imkanı tanımıyor.
Buna rağmen YSK, RTE'nin adaylığını onaylarsa açık ihlal yapılmış olur ve RTE'nin zaten düşen imaji daha da düşer.

Bugünlerde İyi Parti üzerinden Derin Devlet operasyonlarının sonucunda Meclis'i feshetmek yerine iktidar milletvekilleri İyi Parti milletvekillerinin de desteğini alarak Meclis'ten erken seçim kararı çıkarabilirler mi derseniz, evet malesef bu mümkün.
AKP+MHP+İYİ+BBP sandalye sayısı 371 yapıyor.
Bakalım bu hafta böyle bir hamle mi yapacaklar yoksa Meclis'i feshedip meşru olmayan zorlamayı mı tercih edecekler?

Buraya kadar olan senaryoda Millet İttifakı'nın bir rolü yok. Ya İyi Parti'den ya da YSK'den bir çare bulması lazım iktidarın.

Velhasıl-ı kelam bilgilerin eksik ve tepkini yanlış tarafa gösteriyorsun.
Bilgilerim eksik mi değil mi onu meclise gelince göreceğiz, ben erken seçimde kim ne yaparsa kime çalışır onu tespit ediyorum. Ayrıca hem olmuyor diyorsunuz, hemde iyi partinin desteği ile olur diyorsunuz, acaba hangimizin bilgisi eksik yada kafası karışık ?

Size de sorayım bakalım;
Türkiyedemisiniz ? Cumhur ittifakını mı yoksa millet ittifakını mı destekliyorsunuz ?

Yurtdışında değilim. Millet ittifakı seçmeniyim. 2. tura reisin karşısına kim kalırsa kalsın destek vereceğim.
Tamamdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı