Hocam tamamda parça olarak öneri yapabilir misiniz?
İşe yarar bir şey önermeye çalışsak diğer parçalara bütçe kalmayacak

. Bence en mantıklı olan idarelik APU sistem alıp kalan parayla birlikte beklemek. Yalnız bu bekleme pek kısa sürmeyecek. Zira Nvidia 2021 boyunca stok sıkıntısı olacağını söylemişti.
Eğer APU istemiyorsan ekran kartı hariç diğer parçaları toplamaya başla yavaştan. Çok önemli değilse bulaşma ekran kartlarına. 8 ay önce aldığım RTX 2060 fiyatına GTX 1650 satılıyor. Bu atla eşeği karşılaştırmak gibi.
Bunu nasıl yapacağına gelirsek bir yol haritası belirlemelisin önce. Parçalar hakkında ufak tavsiyeler vereyim, modelleri donanım bilgin arttıkça sen belirlersin.
Bir süre boyunca çıkacak ekran kartlarını minimum dar boğaz ile besleyecek, dar boğaza düşerse de oc ile bunu dengeleyecek bir işlemci lazım.
İşlemci ile uyumlu ve olur da ileride işlemci değiştirmek istersen buna izin verecek, soket ömrü hemen eskimeyecek bir anakart lazım.
RAM, 16 GB olmalı minimum şimdilik. İlerisi için anakartın RAM slotu sayısına bağlı olarak arttırabilirsin.
Güç kaynağı, alacağın olası sistemin gereksinimlerinden daha fazla olsun. Stok, fiyat falan derken sistemde değişimler olabilir, buna ayak uydurması iyi olur. Ayrıca ileriki yükseltmelere açık olur.
Depolama birimleri ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. Ama ne olursa olsun SSD bulunmalı. En azından işletim sistemini kuracak kadar kapiseteye sahip SSD olsun.
Kasa ile ilgili planlama yapılacak çok şey yok. Bundan beş yıl önce çıkan, hava akışı iyi bir kasayı şimdi kullansan da olur. Bu bundan beş yıl sonrası için de geçerli.
Gelelim ekran kartına. En belirsiz kısım burası. Bir yandan çip krizi, bir yandan madenciler var. Tek emin olduğum şey kısa vadede fiyatların düşmeyeceği. Ben sabredebilirim diyorsanız parçaları alıp fiyatların düşmesini bekleyebilirsiniz. Ama bu gerçekten uzun sürebilir. Başta dediğim gibi Nvidia 2021 yılı böyle geçecek dedi. Bana kalırsa bunun devamı da var. Veya bunun yerine APU sistem toplarsınız. Ekran kartları normale dönünce alırsınız. İhtiyaca göre ek işlemci masrafı da çıkabilir ama. Veya hepsini boşverip direk alırsınız ekran kartını ama paranızı boşuna harcarsanız resmen. 8 ay önce 2.800 TL ile aldığım kart şimdi 7000 TL. Karar sizin.