Yavru kedi kuma yapmamış

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Geçen hafta bir kedi açık kapıdan girmiş, merdiven aralığında yatıyordu. Üşümesin diye o zamandan beri merdiven boşluğunda bakıyoruz. Kapalı olduğu için dışarıdan daha sıcak oluyor. Birkaç gün merdivenlere pisledi kumu olmadığı için. Alır almaz her yeri temizledik zemin temizleyici kattığımız su ile koku kalmaması için. Dün de kumu tertemizdi üstelik 3-4 gündür kullanılıyor sadece. Gece yatmadan önce de kontrol ettim, temizdi. Bu sabah kalktım mamasını tazeleyeyim kumunu temizleyeyim diye. Merdiven boşluğunda 3-4 noktaya kakasını yapmış. Kumda da 1 parça vardı sadece. O bir parçadan dolayı mı yapmadı acaba?

Çok nedeni olabilir. Kumunu sevmemiş olabilir, yavru olduğu için eğitilmediğinden yapıyor olabilir. Veya kabın şeklini beğenmemiş ürkmüş olabilir. Hayvanın dışkısından birazını alıp kumuna koyup kendi kokusunu kullanarak alışmasını sağlayabilirsiniz. Yalnız dediğim gibi yavru olduğu için eğitimsizlikten olması muhtemeldir.

Arkadaşlar siz olayı yanlış anlamışsınız. Normalde yapıyor, iki gündür temizlediğimde hem kaka hem çiş topluyorum ancak bugün dışarıya da yapmış. Onun nedeni ne olabilir, onu soruyorum. Arkadaşıma sordum kedisi olan. 1-1,5 günde bir temizliyormuş kumunu ona rağmen bir sıkıntı yaşamıyormuş. Bu niye böyle yaptı anlamadım.

Arkadaşlar siz olayı yanlış anlamışsınız. Normalde yapıyor, iki gündür temizlediğimde hem kaka hem çiş topluyorum ancak bugün dışarıya da yapmış. Onun nedeni ne olabilir, onu soruyorum. Arkadaşıma sordum kedisi olan. 1-1,5 günde bir temizliyormuş kumunu ona rağmen bir sıkıntı yaşamıyormuş. Bu niye böyle yaptı anlamadım.
Kumunu her gün temizlemeye dikkat edin, kum pis ise dışarıya yapabilir. Bir ikincisi yavru olduğu için dışarıya yapması normal, kumunu ve kabını tam benimsememiş olabilir. Mümkünse ince taneli kum almaya çalışın, kristal kumdan özellikle yavru olduğu için kesinlikle uzak durun. Kabını köşe bir yere koyun, etrafta gürültü ve dikkatini dağıtacak başka şeyler olmasın. Hala yapmaya devam ederse kafasından hafifçe tutarak burnunu kuma sürttürün ama yumuşak bir şekilde yapın burnuna bir zarar gelmesin.

Yardımlarınız, yorumlarınız için teşekkürler. Şu an kumuna yapıyor ancak bir sorum daha olacak: Kuma işemesi normal mi? ŞOK'tan aldığım kum işediği zaman taş gibi topaklanıyor. Her gün iki defa temizliyorum her seferinde de atıyorum. Bir haftada kumunun üçte biri bitti neredeyse. Şu sıralar istediği gibi dışarı girip çıkıyor ancak içeride takılıyor. Buna rağmen bile kumuna yapıyor.

Yardımlarınız, yorumlarınız için teşekkürler. Şu an kumuna yapıyor ancak bir sorum daha olacak: Kuma işemesi normal mi? ŞOK'tan aldığım kum işediği zaman taş gibi topaklanıyor. Her gün iki defa temizliyorum her seferinde de atıyorum. Bir haftada kumunun üçte biri bitti neredeyse. Şu sıralar istediği gibi dışarı girip çıkıyor ancak içeride takılıyor. Buna rağmen bile kumuna yapıyor.
Topaklanması daha iyi değil mi? Her yerine bulaşmamış olur kumun, ıslak olan taneler birbirlerine yapışıp topak oluşturur, alınması daha kolay olur. Bilgim yok, merakımdan soruyorum ve belki fikir verir. Belki de kaliteli olanların aynı zamanda sıvıyı içinde toplama özelliği vardır, bu sayede daha uzun gidebiliyordur kum, ya da daha az kumun ıslanmasını saglıyordur, böylece cabuk bitmiyordur.

Topaklanması daha iyi değil mi? Her yerine bulaşmamış olur kumun, ıslak olan taneler birbirlerine yapışıp topak oluşturur, alınması daha kolay olur. Bilgim yok, merakımdan soruyorum ve belki fikir verir. Belki de kaliteli olanların aynı zamanda sıvıyı içinde toplama özelliği vardır, bu sayede daha uzun gidebiliyordur kum, ya da daha az kumun ıslanmasını saglıyordur, böylece cabuk bitmiyordur.
Daha önce bir kediyle bu kadar ilgilenmemiştim. Ondan bilemedim :D Topaklanması iyi bir şey tabii ki. Elime poşeti geçirip topluyorum zaten, rahat da oluyor. Ben sadece kuma işemesi normal mi onu bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı