Yavru kedi neden öldü?

Fenerbahceliniz

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 10 gün önce evde otururken kız kardeşim ve annem elinde yavru bir kedi ile sokaktan alıp geldiler. Her türlü malzemesini aldık kalıcı bakacaktık. Hemen 1-2 gün içinde iç dış parazit aşısı yapıldı ve daha 3.5 aylık olduğunu öğrendik.

Tuvalet eğitimi falan verdik derken günler geçti. 3 gün falan öncesinde ağzında sararma vardı götürdük veterinere yediği bir şeyden falan dişleri iltihaplanmış denildi yaş mama verildi evde yedirin yemezse getirin biz ilgileneceğiz denildi. Evde mamasını yedi ve ağzından atmamız için verilen hapıda içiyordu düne kadar dünün gecesi bugünün saati yani 4'te içeriden ağlama sesi duyup uyandım.

Annem ve kardeşim kedinin nefes almadığını söylüyor ve ağlıyorlardı kediye gidip baktım kafasını kaldırabiliyor ama nefes alışverişi oldukça yavaştı kalbide atıyordu direk hayvan hastanesine yetiştirdi annemler ben okul için uyuyordum sabah okulda 10 da mesaj aldım annemden ara beni diye aradığımda kedimin öldüğünü söyledi.

Çok üzülüp biraz ağladım yani dayanamadım, hayvan zaten hastanede nefes alışverişi iyice düşmüş hava vermişler beslenmiş biraz toparlanmış sonra bir atak geçirip maalesef ki vefat etmiş doktorun söylediğine göre parazit bütün bağırsaklarını falan sarmış. Biz aşı yaptırmadan önce zaten hastaymış sanırım teselli etmiş annemi telefonda “Bugünkü 2.vaka ben sizi o halde görünce çok üzüldüm elimden geleni yaptım ama kurtaramadım şöyle düşünün en azından elinizden geldiğince yaşatmışsınız belki de 10 gün öncesinde ölecekti. İyi bakmışsınız sahiplenmişsiniz belki biraz daha erken sizinle tanışsa hastalıkla ilgili farklı şeyler konuşuyor olabilirdik demiş şu an bu kısımları yazarken bile gözüm yaşarıyor annemin bana telefonda anlattıkları bunlar sizce kurtulma şansı var mıydı sanki bütün suç bizdeymiş gibi hissediyorum çok üzgünüm.

Yaklaşık 10 gün önce evde otururken kız kardeşim ve annem elinde yavru bir kedi ile sokaktan alıp geldiler. Her türlü malzemesini aldık kalıcı bakacaktık. Hemen 1-2 gün içinde iç dış parazit aşısı yapıldı ve daha 3.5 aylık olduğunu öğrendik.

Tuvalet eğitimi falan verdik derken günler geçti. 3 gün falan öncesinde ağzında sararma vardı götürdük veterinere yediği bir şeyden falan dişleri iltihaplanmış denildi yaş mama verildi evde yedirin yemezse getirin biz ilgileneceğiz denildi. Evde mamasını yedi ve ağzından atmamız için verilen hapıda içiyordu düne kadar dünün gecesi bugünün saati yani 4'te içeriden ağlama sesi duyup uyandım.

Annem ve kardeşim kedinin nefes almadığını söylüyor ve ağlıyorlardı kediye gidip baktım kafasını kaldırabiliyor ama nefes alışverişi oldukça yavaştı kalbide atıyordu direk hayvan hastanesine yetiştirdi annemler ben okul için uyuyordum sabah okulda 10 da mesaj aldım annemden ara beni diye aradığımda kedimin öldüğünü söyledi.

Çok üzülüp biraz ağladım yani dayanamadım, hayvan zaten hastanede nefes alışverişi iyice düşmüş hava vermişler beslenmiş biraz toparlanmış sonra bir atak geçirip maalesef ki vefat etmiş doktorun söylediğine göre parazit bütün bağırsaklarını falan sarmış. Biz aşı yaptırmadan önce zaten hastaymış sanırım teselli etmiş annemi telefonda “bugünkü 2.vaka ben sizi o halde görünce çok üzüldüm elimden geleni yaptım ama kurtaramadım şöyle düşünün en azından elinizden geldiğince yaşatmışsınız belki de 10 gün öncesinde ölecekti. İyi bakmışsınız sahiplenmişsiniz belki biraz daha erken sizinle tanışsa hastalıkla ilgili farklı şeyler konuşuyor olabilirdik demiş şu an bu kısımları yazarken bile gözüm yaşarıyor annemin bana telefonda anlattıkları bunlar sizce kurtulma şansı var mıydı sanki bütün suç bizdeymiş gibi hissediyorum çok üzgünüm.

Doktor da söylemiş zaten. Güzelce bakmışsınız onun öyle olacağı varmış. Benim kedim de benzer şekilde gitti pişman değilim en azından huzurlu bir hayat verdim ona.

Çok üzülüp biraz ağladım yani dayanamadım, hayvan zaten hastanede nefes alışverişi iyice düşmüş hava vermişler beslenmiş biraz toparlanmış sonra bir atak geçirip maalesef ki vefat etmiş doktorun söylediğine göre parazit bütün bağırsaklarını falan sarmış. Biz aşı yaptırmadan önce zaten hastaymış sanırım teselli etmiş annemi telefonda “bugünkü 2.vaka ben sizi o halde görünce çok üzüldüm elimden geleni yaptım ama kurtaramadım şöyle düşünün en azından elinizden geldiğince yaşatmışsınız belki de 10 gün öncesinde ölecekti. İyi bakmışsınız sahiplenmişsiniz belki biraz daha erken sizinle tanışsa hastalıkla ilgili farklı şeyler konuşuyor olabilirdik demiş şu an bu kısımları yazarken bile gözüm yaşarıyor annemin bana telefonda anlattıkları bunlar sizce kurtulma şansı var mıydı sanki bütün suç bizdeymiş gibi hissediyorum çok üzgünüm.

Yavru kediler sokakta doğduğunda birçok hastalıkla baş başa oluyorlar. Birçoğu sokakta bakan eden olmazsa ölüyor. Siz aldığınızda belli ki durumu kötüydü bilemezdiniz. Bir suçunuz yok içiniz rahat olsun.

Sen elinden geleni yapmışsın senlik bir durum yok ama tabi oda bir canlı ve biraz alışmışsan bile ölmesi üzer insanı. Ben baktığım bir muhabbet kuşu hastalandı diye uçakla izmire veterinere getirdim 4-5 gün orada kaldı ama herşeye rağmen kurtulamadı. Elimden geleni yapmış olmama rağmen yinede üzüldüm tabi.

Şu kısmı çok anlamadığım için üzülüyorum sizinle biraz daha erken tanışsa belkide bu durum olmayabilirdi kısmı kafamı çok karıştırdı, 1 hafta öncesinde bulmuş olsak hastalığı iyiye mi giderdi bilmiyorum parazitler kanını emmişler hep ayrıca siz beslerken hayvanı onlarda beslenmiş gibi bir şey söyledi cidden çok sinirlerimi bozmaya başladı normalde ağlayan duygusal birisi falan değilim oldukça duygusuz bile olabilirim ama bu durum beni bozdu daha 10 gün olmasına rağmen sanki aileden birisi gibiydi çok bağlanmıştım birde dişiydi kızım diye seviyorduk. Büyük yara bıraktı bende

Yanlış anlaşılmasın fakat sokakta hayatta kalmayı başarıp sizdeyken ölüyorsa tüm kabahat size ait zira zorlu koşulda hayatta kalmayı başaran kedi öyle ani bir şekilde ölmez.
Hayvan zaten parazit heryerini sarmış sanırım siz en azından gittiği yere kadar götürmüşsünüz denildi bilmiyorum sizce biz hayvana böyle olmasını istesek bu kadar masraf eder miyiz ödül mamasından yaş kuru her türlüsüne tırmalama için aleti kumaş yatağı oyuncağı falan her şeyini aldık bende istemezdim keşke benim canım gitseydi de o yaşasaydı bile dedim kendime

"Bir gun her şeyin mahvolacagini bilmenin huzuru muazzam." diye bir söz vardi.

Tipki yavru kediniz gibi her canlı ölümü tadacak elinizden geleni yapmışsınız yapmamış olsanız bile artik yapamazsınız geçmişe takılı kalmayın. Canlılar doğar yaşar ve ölür.

Ayrıca yeniden bir kedi sahiplenmenizi öneririm kedi size iyi gelmiş kaybedince hazmedememissiniz.

Benim kedim de öyle gitti, parazit tüm iç organlarını sarmış dedi veteriner. Ellerimle yüreğim el vermeden gömdüm. Ona mutlu ve huzurlu bir hayatı son günlerinde yaşatabildiğim için mutluyum. Pıtır diye bir adı vardı, ben salonda normalce otururken odasından kalkıp ayağıma sevdirdi kendisini. Daha sonrasında da odasına gitti ve yattı. Kontrol edeyim derken çok zar zor nefes alıp veriyordu veterinerde kaldı 1 hafta, bir anda kalbi durup öldüğünü duydum veterinerimden. Kendi elimde gömdüğüm an benim için hayatım bitmiş gibiydi. 2 Ay kendime gelemedim hala üzülüyorum duyunca. Zaten dedem komadayken, hastanede yatıyorken ayrıca kedimin de ölmesi ile birlikte çok büyük bir travma geçirdim.

"Bir gun her şeyin mahvolacagini bilmenin huzuru muazzam." diye bir söz vardi.

Tipki yavru kediniz gibi her canlı ölümü tadacak elinizden geleni yapmışsınız yapmamış olsanız bile artik yapamazsınız geçmişe takılı kalmayın. Canlılar doğar yaşar ve ölür.

Ayrıca yeniden bir kedi sahiplenmenizi öneririm kedi size iyi gelmiş kaybedince hazmedememissiniz.
Bir tanıdığımızın cins kedisi yavrulamış sanırım sahiplenmeyi düşünüyoruz, daha kız kardeşime bile söylemedik ne olduğunu içeride annemi arayıp kedinin durumunu soruyordu gidip söyleyemedim bile o derece üzgün durumdayız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı