Baktığımız sokak kedileri var. 3 tane yavru var fakat onlardan biri 2 gündür hiçbir şey yemiyordu. Bugün kalkıp baktığımda ölmüştü. Neden olmuş olabilir? Ayrıca bu kardeşlerini etkiler mi?
Üzüntüden olabilir.
Üzüntüden derken? Peki kardeşleri'de o öldü diye üzüntüden ölebilir'mi?
Araba çarptığını sanmıyorum bu taraflar`dan pek araba geçmez. Aynı şey kardeşinde olmuştu yemek yemiyor`du sonradan düzeldi bunda`da böyle olur dedik fakat olmadı.Yavru kedilerin çeşitli sıkıntıları olabilir. Veteriner tanısı olmadan bilemeyiz. Araba çarpmıştır, iç kanama vb. sebeplerle ölmüş olabilir.
Su az içiyorlar`dı sanırım çeşme suyu diye teşekkürler bilgi için.Yavru kedilerin bağışıklıkları çok zayıf olur. Bu yüzden -belki sen anlamamış olabilirsin- hastalanmıştır büyük ihtimalle. Üzüntüden olacağını sanmıyorum. Bağışıklıklarının zayıflığına şöyle örnek verebilirim. Veteriner benim evde beslediğim kediye büyüyene kadar çeşme suyu vermememizi bünyelerinin zayıf olduğundan dolayı sıkıntı çıkabileceğini söylemişti. Biz de büyüyene kadar hazır su vermiştik. Sokaklarda da yavru kediye zarar verebilecek suyun dışında da bir sürü şey var.
Sudan dolayı değildir belki. Sokaklar genel olarak mikroplu ortamlar. Herhangi bir yerden mikrop almış da olabilir. Ayrıca aşı olmayan yavru kedilerde sık sık görülen kedi lösemisi veya FIV rahatsızlıkları da ölüme yol açabiliyor.Su az içiyorlar`dı sanırım çeşme suyu diye teşekkürler bilgi için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.