Yavru kedi tırmalaması sorun olur mu?

Merzey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, köyde 3 aylık 2 tane yavru kedim var hep evdeler hiç dışarı çıkmamışlar bende bayram vesilesiyle köye gittim. Onlarla oynarken bazen istemeden de olsa elimi çiziyorlar ara sıra azıcık ısırıyorlar bazen kanıyor bazen de kanamıyor ama içime bir şüphe düştü kuduz bulaşır mı diye. Hayvanlarda herhangi bir anormallik yok ayrıca 2 sene önce 4 doz kuduz aşısı vuruldum, sizce bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, köyde 3 aylık 2 tane yavru kedim var hep evdeler hiç dışarı çıkmamışlar bende bayram vesilesiyle köye gittim. Onlarla oynarken bazen istemeden de olsa elimi çiziyorlar ara sıra azıcık ısırıyorlar bazen kanıyor bazen de kanamıyor ama içime bir şüphe düştü kuduz bulaşır mı diye. Hayvanlarda herhangi bir anormallik yok ayrıca 2 sene önce 4 doz kuduz aşısı vuruldum, sizce bir şey olur mu?
İmkansız aşınızı olmuşsunuz zaten.

Kuduz aşısı 3 yıl kadar etkin koruma sağlar. Süre bağışıklık sistemine göre artabilirde azalabilirde.

Kedi tırnak ve dişlerinden kuduzdan başka hastalıklarda kapabilirsin. Birşey olacağını sanmam ama kanatana kadar ısırmalarına ve tırmalamalarına izin verme.

Yanlışlıkla kanarsada kolonya ile iyice temizleyip bol sabunla yıka

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı