Yavru kedinin masrafı kaç TL tutar?

Ninemlerin evine torunu bir şekilde yavru kedi getirmiş yaşını vs bilmiyoruz ama gözleri açık dediklerine göre 5 tane kardeşi varmış ama annesi yokmuş. Bence anneleri var. Bayağı sevmişler kokusu falan gitmiş yani geri yerine bıraksalar annesi bakar mı? Bakmazsa nasıl bakarım ne veririm ve en önemlisi veteriner masrafı sizce ne kadar tutar?

Çift karma aşı 500 TL, kuduz aşısı 200 TL. İç-dış parazit 100-150 TL.
Aylık mama masrafı 200 TL. Aylık kum masrafı 60 TL. İç-dış paraziti 2-3 ayda bir yapmanız gerekiyor. Kuduz yılda 1. Tuvalet kabı ve taşıma çantası da alacaksınız.
Az bir şey büyüyünce kısırlaştırma ameliyatı yaptırmanız gerekecek.

Temel aşılarını belediye de yaptırabiliyorsunuz diye biliyorum, çöpün kenarında kötü durumda bir yavru kedi bulmuştum küçük çocuklar annesinin yanından ayırıp koymuşlardı, bir ay bakıp evdeki kedimle anlaşamadıkları için bir akrabama vermiştim kısırlaştırma ve diğer temel aşılarını belediye de yaptırdığını söylemişti.

Ninemlerin evine torunu bir şekilde yavru kedi getirmiş yaşını vs bilmiyoruz ama gözleri açık dediklerine göre 5 tane kardeşi varmış ama annesi yokmuş. Bence anneleri var. Bayağı sevmişler kokusu falan gitmiş yani geri yerine bıraksalar annesi bakar mı? Bakmazsa nasıl bakarım ne veririm ve en önemlisi veteriner masrafı sizce ne kadar tutar?

Kumu + bir aylık mama kum kabı falan filan derken ilk seferde 400 lira falan tutar sonra aylık orta seviye mama masrafı 200 iyi kalitelileri 300 lira civarı aşılar da işte yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi ama aşıların hepsi kesinlikle aynı anda olmuyor yavruluk sürecinde yaptırdığınız aşılar işte 12 ayda.

Temel aşılarını belediye de yaptırabiliyorsunuz diye biliyorum, çöpün kenarında kötü durumda bir yavru kedi bulmuştum küçük çocuklar annesinin yanından ayırıp koymuşlardı, bir ay bakıp evdeki kedimle anlaşamadıkları için bir akrabama vermiştim kısırlaştırma ve diğer temel aşılarını belediye de yaptırdığını söylemişti.
İletecem hocam cevabınız için teşekkürler.
Kumu + bir aylık mama kum kabı falan filan derken ilk seferde 400 lira falan tutar sonra aylık orta seviye mama masrafı 200 iyi kalitelileri 300 lira civarı aşılar da işte yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi ama aşıların hepsi kesinlikle aynı anda olmuyor yavruluk sürecinde yaptırdığınız aşılar işte 12 ayda.
12 ay içindeyse galiba ilk önce kuduz aşısı olur demi hocam. Cevabınız için teşekkürler.
Kedi beslemek gerçekten masraflı bir iş. Aşısıydı, kumuydu, mamasıydı, oyuncağı falan derken insanın cebinden hatrı sayılır bir para çıkıyor, ama bu paranın çıkmasına da değer.
Umarım annesi tanırda böyle bi yük almazlar.

İleteceğim hocam cevabınız için teşekkürler.

12 ay içindeyse galiba ilk önce kuduz aşısı olur değil mi hocam. Cevabınız için teşekkürler.

Umarım annesi tanırda böyle bir yük almazlar.

Hocam tanımaz ise annenin diğer yavrularına sürtün dışlanan yavruyu, bu şekilde kokusu geçiyor ve anne bakıyor yavruya, biraz saçma gibi gelebilir ancak işe yarıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı