Yavru kediyi annesi dışarı çıkarıyor

Albran2005

Hectopat
Arkadaşlar, bir tane kedi var, ilk doğumu ve biraz tecrübesiz. Yavrusu 1 haftalık, bugün gözleri açıldı. Anne kedi, havanın rüzgarlı ve serin olmasına rağmen kediyi dışarıya çıkarıyor, bildiğimiz ulu orta yere. Bunun nedeni ne olabilir? Ben de içeri koydum çünkü akşama yağmur bekleniyor, ıslanırsa hipotermiden ölmesini istemem.
Sizce karışmamalı mıyım? Annesi bana güveniyor, elime alsam da sorun yaratmıyor. Yavruyken ben büyüttüm onu.

Yani, karışmaman gerektiğini söyleyemem çünkü yavrunun sağlığı ve güvenliği önemli. Daha sonra annenin reddetme gibi durumları olmaz umarım. Annesinin de yavrusunu tekrar kabul etmesi önemli.

Bazen kediler yavrularının kokularını sevmeyebilir onları evlatlıktan reddedebilirler eğer inatla dışarı çıkartıyorsa evlatlıktan reddediyordur. Fakat başka nedenide olabilir.

Arkadaşlar, bir tane kedi var, ilk doğumu ve biraz tecrübesiz. Yavrusu 1 haftalık, bugün gözleri açıldı. Anne kedi, havanın rüzgarlı ve serin olmasına rağmen kediyi dışarıya çıkarıyor, bildiğimiz ulu orta yere. Bunun nedeni ne olabilir? Ben de içeri koydum çünkü akşama yağmur bekleniyor, ıslanırsa hipotermiden ölmesini istemem.
Sizce karışmamalı mıyım? Annesi bana güveniyor, elime alsam da sorun yaratmıyor. Yavruyken ben büyüttüm onu.
Size göstermek istiyor olabilir, sizin kokunuz sinmiş olabilir ve bu bazı durumlarde kedinin yavrusunu reddetmesine sebep olur. Bunlar sadece bir ihtimal.

Hava soğuk ve yağışlıysa en azından gündüz vakti izin verip anne ve yavruyu takip edebilirsin nereye gidiyor ne yapıyor gibi.. geceleyin de tutup eve getirebilirsin tekrar.. Anne kedi öncelikle yavrunun güvenliğini düşünür. Belki kendince bir sığınak bulmuş da olabilir.. Kedi gözünden bakamayız olaya sonuçta :) Ama madem yağış var bu ara.. İçeride tutmanı öneririm.. Boşluk bulup da yine dışarı çıkmaya kalkışmasın.. Ev kedisi değilse bulunduğu ortamı tanımadığı için gerilmiş de olabilir.. Yavruyu yağmur altında bırakmayacaktır normalde ama dışarı çıkarsa bile izlemeni öneririm..Baktın saçma bir yere gitmeye kalkıyor tut eve getir tekrar :) Tecrübesiz olsa bile ilham ediliyor onlara bazı şeyler.. Yavruyu terk etmek gibi bir ekstrem şey yapmıyorsa onu ensesinden tutup illa ki güvenli bir yere taşıyacaktır.. Kendi haline bırakamam diyorsan da nerede tutuyorsan, çıkmasına yol vermeyecek bir yerde barındır.. Otursun oturduğu yerde emzirsin zilli .

Arkadaşlar sorunu çözdüm ben kediyi artık sadece besliyorum yavruya hiç dokunmuyorum. Kedi de sadece emzirme için ya da gündüzleri dışarı çıkarıyor zaten ortam güvenli kapalı bir bahçe. Geceleri yuvaya giriyor yavruya hala bakıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı