Yavru kopeği ezdikten sonra ne yapmalı?

Sahipli köpeğe zarar vermek, mala zarar verme suçu oluşturuyor. Fakat mala zarar verme suçunun, işlenirken, kasıtlı işlenmesi gerekir. Kasıt yoksa, ceza yoktur. Yani bir şey olmaz. Ama sağda solda bunu konuşmayın. Hatta internette bile yazma. Eğer bir şekilde yakalanırsan da korkma bir şey olmaz.

Yeni yasaya göre artık her hayvan birer candır. Para ve hapis cezaları var. Korkun yerinizde olsam her kapı çaldığında yüreğim ağzıma gelirdi.
 
Bizim de eskiden ufak bir kedimiz vardı, tabii evde beslemiyorduk. Çıkmış yola sonra biri ezip kaçmış. Adam ne ceza aldı ne bir şey, umarım güzelinden bir ceza alırsın.

Yeni yasa düzenlemesine göre artık hayvanlar can sayılacak. Bayağı tartışıldı bu. Çoğu ceza artırıldı.
 
Araba sürünce havalı olmuyorsunuz. 20 yaşında eşek kadar adamım, evin önündeki arabayı alıp sürmüyorum. Neden? Mal mıyım ben de otobüslerde sürünüyorum? Rezil insanlarsınız. Yapacak bir şeyin yok, otur evine hicbir şey çaktırma.
 
Senden daha fazla duygularım var. Gittik, baktık köpek yok işte ne yapabiliriz?
"Ne yapabilirim?" mi? Giderek düşmeyi becerebiliyorsun, aklım almıyor. İnsan olan kurallara uyar, hayvanın da halinden anlar. Bir hatası varsa da vicdan azabından kahrolur da buraya gelip "Ne yapabilirim?" yazmaz. Bu işin insani boyutuydu. Bunun bir de yasal boyutu mevcut. Orada da zerre kadar haklı değilsin ve hala kendini savunmaya çalışıyorsun. Yazıklar olsun, gerçekten.
 

Geri
Yukarı