Yayın İçin GTX 1070 ve Ryzen 2600X Sistem Toplama

Diâry

Hectopat
Dostlar PC toplayıp yayın yapmaya başlamayı düşünüyorum.

Donanım hakkında;

Daha önceden bir yazı okumuştum Technopat Sosyal'de. Olay yayının yükünü hangi parçaya verdiğinle alakalıymış. Aklımda 1070 ve R5 2600x var. Herhangi değişiklik önerir misiniz? R6S, PUBG, CSGO gibi oyunların yayını yapacağım. Yeri gelince Witcher 3 vb. oyunlarıda düşünüyorum ama. Bir değişiklik önerir misiniz?

Ekipman hakkında;

Ek bir mikrofon almıyorum. Arctis Pro mikrofonundan vereceğim sesi.
Kamera G920. Pek sorum yok zaten kamera hakkında.
Ses kartı ve Capture Card almıyorum. Arctis Pro'nun GameDac ve Wireless modellerinde kendi ses kartı oluyor diye duydum ancak bütçeyi aşıyor.
Capture Card olayında pek bi bilgim yok. Ancak duyup duyup duruyorum. Gerekli olur mu?

Not; Buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim. Biraz boş yaptım biliyorum. :d

Söylemeyi unutmuşum. Sistemi Amazon'dan dizeceğim. Her türlü parça ile beraber 2600$ oluyor. Biraz saçma gelebilir ancak bu fiyata koltuğundan tut controller'ına kadar her şeyi ekledim.
Hocam 16 bin TL'ye RTX 2080'li sistem dizmek var :D Sanırım monitör dahil bütün ekipmanları dizdiniz iyidir en azından bir 1070 Tİ yapın.

2600 dolar çok büyük bir para. Paranın büyük kısmı herhalde ekipmanlara gidecek çünkü 1070' li sistemi 1500 doların altına toplatırsınız. Harcamaları gözden geçirip bilgisayar için kesin fiyat belirlemeniz iyi olur ayrıca bütün ürünleri amazon'dan almanızı tavsiye etmem orada dolar anlık olarak işlendiği için buradaki bazı firmalar fiyatları çok yüksekte tutmuyor yani bazı ürünler amazon' dan bile ucuz olabiliyor ona göre fiyatları karşılaştırın derim eğer özel bir sebep yoksa. Örneğin kasa gibi ağır ürünlerin kargo maliyeti çok fazla bunu ve vergisini hesap edince buraya göre daha fazla tutuyor ürünün fiyatı.

2600 dolar çok büyük bir para. Paranın büyük kısmı herhalde ekipmanlara gidecek çünkü 1070' li sistemi 1500 doların altına toplatırsınız. Harcamaları gözden geçirip bilgisayar için kesin fiyat belirlemeniz iyi olur ayrıca bütün ürünleri amazon'dan almanızı tavsiye etmem orada dolar anlık olarak işlendiği için buradaki bazı firmalar fiyatları çok yüksekte tutmuyor yani bazı ürünler amazon' dan bile ucuz olabiliyor ona göre fiyatları karşılaştırın derim eğer özel bir sebep yoksa. Örneğin kasa gibi ağır ürünlerin kargo maliyeti çok fazla bunu ve vergisini hesap edince buraya göre daha fazla tutuyor ürünün fiyatı.

Hocam 16 bin TL'ye RTX 2080'li sistem dizmek var :D Sanırım monitör dahil bütün ekipmanları dizdiniz iyidir en azından bir 1070 Tİ yapın.

PC

GPU: ASUS ROG STRIX GTX 1070 8GB OC Edition - 535$
CPU: AMD Ryzen 5 2600 with Wraith Stealth Cooler - 195$
Anakart: ASUS ROG STRIX X370-F - 190$
SSD: SAMSUNG 960 EVO 250GB M.2 - 95$
HDD: SEAGATE BARRACUDA 2TB 7200RPM - 60$
Kasa: NZXT S340 White - 90$
PSU: CORSAIR VS650 650W 80 Plus - 50$
Monitör: ASUS ROG STRIX XG27VQ 1080p 144hz 1ms 27" - 310$

Klavye: Logitech G513 Carbon - 200$
Mouse: Steelseries Rival 600 - 70$
Kulaklık: Steelseries Arctis Pro: DTS Headphone: X v2.0 Surround - 180$
Mousepad: Steelseries QcK - 10$
Controller: XONE Wireless - 65$
Controller Şarjı: Nyko Charge Block - 15$
Koltuk: DXRacer Racing Series R -
Orange/Black - 350$
Kamera: Logitech C920 - 50$

Bütçe: 2700$

Bir bakımdan haklısınız. Her şeyi buna sıkıştırmış olmasan zaten RTX bir ekran kartı ve Threadripper işlemciyle kurardım sistemi.

Amazon'dan almazsam hangi siteden almamı önerirsiniz?

İlla amazon' dan alacağım diye maalesef para israfı yapmış olursunuz alacağınız her parçayı buradaki siteler ile kıyaslayın. Örneğin Rival 600 70 dolar iken burada 430 lira yani fiyatı vergisiz ile buradaki ile aynı. Öte yandan klavye ve kulaklık ve Xbox One kolu burada daha ucuz. Ürünleri kargo ve vergiyi de dahil şekilde toplayınca daha da uçacak fiyatı. Kasayı buradan alın derim ağır olduğu için kargosu pahalı. Ekran kartını biraz pahalı seçmişsiniz. Daha ucuz model seçin derim.

Bu bilgisayar ile herşeyi yapabilirsiniz. Sizin istediğiniz bilgisayar bu bütçe ile çok düşük. Size bu bilgisayarı öneririm.
Screenshot_20180926-183723_Chrome.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı