Yayın için i7 7700K mı yoksa i7 8700 mü?

Şu anki sistemimde i5 7400 kullanıyorum fakat yayın esnasında işlemcim yeterli gücü bana sağlayamıyor. Ben de işlemcimi değiştirmeye karar verdim. Elimdeki işlemciyi ve ekran kartını satıp daha üst modele geçiş yapacağım. Düşüncem i7 7700K idi fakat overclock yapmak istemediğim için K ibaresine fazladan para vermeme gerek olmadığını düşündüm. Sonrasında internetteki testlerde i7 8700 işlemcinin 7700K'yı geçtiğini gördüm. Sizce yayın için I7 7700K işlemciyi mi tercih etmeliyim yoksa 8700 alıp ayrıca yanında MSI Core Frozr L CPU soğutucusunu da mı alsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 8700 seçmeniz durumunda anakart da değişmeli. Şu anki anakartınız ile uyumsuz.
Anakart değiştiremem derseniz, i7 7700'e geçebilirsiniz.

i7 8700 seçmeniz durumunda anakart da değişmeli. Şu anki anakartınız ile uyumsuz.
Anakart değiştiremem derseniz, i7 7700'e geçebilirsiniz.

I7 8700 anladığım kadarıyla 1151 v2 soket gerektiriyor. Peki I7 7700K almam ne kadar mantıklı olur ? Yanında cpu soğutucu da alacağım fakat şu an anakartım çok iyi değil. MSI H110M Gaming Modelini kullanıyorum 8 GB 2133 Mhz ramlerle beraber
Sizce anakartıma yerleştirdiğim zaman anakart kaynaklı problem yaşar mıyım ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı