Yayın için işlemci önerisi

Bütçe
2100-2400₺
Hocam bu konuda da stok fan yeter diyen de var yetmiyor diyen de var. Kasa önüm mesh yapıda. İçinde de önde 2 ortada 1 arkada 1 olmak üzere 4 fan var. Sizce öyle aşırı ısınma gibi bir sorunum olur mu? Fikriniz var mı?
Isınır yine Boost Clock kapatırsanız sorun yaşanmaz fakat hızı düşer.

Hocam imzanızda işlemci dikkatimi çekti. Şu an 2. el 1500-1700₺ e bulunabiliyor. Acaba 3200G'yi satsam sizin işlemciden alsam elimde kalan parayı da GT 1030'u satıp üstüne eklesem bir tık daha iyi bir ekran kartı alsam nasıl olur? Sizin işlemci çoğu oyunda destek olarak benimkinden 25-30 FPS fazla veriyor çekirdek sayısı da fazla.
Doğrudur. 1600 AF veya 2600 ikisi de aynı işlemci. Render ve yayın için aslında biçilmiş kaftan. Tek eksisi tekli çekirdek performansı kötü olduğu için oyunlarda bir tık daha kötü performans sergiliyor. 1600 AF + daha iyi bir encoder ekran kartı ile daha iyi yayın verebilirsiniz.

Doğrudur. 1600 AF veya 2600 ikisi de aynı işlemci. Render ve yayın için aslında biçilmiş kaftan. Tek eksisi tekli çekirdek performansı kötü olduğu için oyunlarda bir tık daha kötü performans sergiliyor. 1600 AF + daha iyi bir encoder ekran kartı ile daha iyi yayın verebilirsiniz.

Yani şimdi bir de ekran kartını taksit ile aldım ve 3600 pek yemiyor. Zorlar beni. Olmazsa öyle yapayım hocam. Sizce 2600 mü alınmalı yoksa 1600 AF mi? Yayın, render performansını da göz önünde bulundurursak.

Yani şimdi bir de ekran kartını taksit ile aldım ve 3600 pek yemiyor. Zorlar beni. Olmazsa öyle yapayım hocam. Sizce 2600 mü alınmalı yoksa 1600 AF mi? Yayın, render performansını da göz önünde bulundurursak.
1600 AF ile 2600 aynı işlemcidir ve 2019 yılında çıkmıştır. Normal 1600 ise bunlardan çok geridedir. Sebebi ise 12nm'ye geçildiği için AF kod adıyla Zen+ ile geliştirilmiştir ve 2600 ile tıpa tıp aynıdır diyebiliriz. 1600 AF isminden dolayı bir tık ucuzdur fakat dediğim gibi performans olarakta, içerdiği teknoloji bakımından da aynıdır.

1600 AF ile 2600 aynı işlemcidir ve 2019 yılında çıkmıştır. Normal 1600 ise bunlardan çok geridedir. Sebebi ise 12Nm'ye geçildiği için af kod adıyla zen+ ile geliştirilmiştir ve 2600 ile tıpatıp aynıdır diyebiliriz. 1600 AF isminden dolayı bir tık ucuzdur fakat dediğim gibi performans olarak da, içerdiği teknoloji bakımından da aynıdır.

Anladım hocam. Yani 3600 bariz önde ama şu an extra 400-500 verecek bir bütçem yok. Cevaplarınız için teşekkürler.

Anladım hocam. Yani 3600 bariz önde ama şu an extra 400-500 verecek bir bütçem yok. Cevaplarınız için teşekkürler.
3600 tabii ki çok güçlü bir işlemci kıyaslanamaz bile. Fakat 1600 AF sizi üzmez bu konuda.

Hocam tekrar rahatsız ediyorum. GTX 760 ekran kartında NVENC bulunuyor mu? Konuştuğumuzdan beri arıyorum ne ShadowPlay ile kayıt alan var ne de bu linkte yazıyor.
Nvenc var mı bilmiyorum ama h.264 encoding bulunması gerekiyor. 750 Ti da olan bunda da olmalı. Liste sanırım başka bir şey için. Çoğu kart yok anlam veremedim açıkçası.

NVENC var mı bilmiyorum ama h. 264 encoding bulunması gerekiyor. 750 Ti da olan bunda da olmalı. Liste sanırım başka bir şey için. Çoğu kart yok anlam veremedim açıkçası.

Hocam iyi günler. Konu açamadım öncekinden devam edin uyarısı aldım. GTX 1050 Twin Frozr aldım kart olarak. NVENC bulunuyor ve yayınları oradan vereceğim. Sizce bu kartın yanına Ryzen 5 1600 AF mi almalıyım yoksa Ryzen 3 3300X mi? Oyunda 3300X daha iyi diyorlar. Eğer 3300X arkada 10 uygulama falan çalışırken ciddi bir FPS ve drop yapmayacak ise onu alacağım. Ama bütçeme de 1600 AF daha uygun. Sizce çok farkları olur mu aralarında?

Hocam iyi günler. Konu açamadım öncekinden devam edin uyarısı aldım. GTX 1050 Twin Frozr aldım kart olarak. NVENC bulunuyor ve yayınları oradan vereceğim. Sizce bu kartın yanına Ryzen 5 1600 AF mi almalıyım yoksa Ryzen 3 3300X mi? Oyunda 3300X daha iyi diyorlar. Eğer 3300X arkada 10 uygulama falan çalışırken ciddi bir FPS ve drop yapmayacak ise onu alacağım. Ama bütçeme de 1600 AF daha uygun. Sizce çok farkları olur mu aralarında?
3300X daha iyi tabi ki. 1600 AF render tarafında daha iyi ve daha fazla çekirdeği var. Fakat oyun için her türlü 3300X. Bu arada sıfır alıyorsanız 3300X ile 5500 arasında pek fark yok fiyat olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı