Yayın için RX 6600 vs RTX 2060

Bütçe
7000
Senin dediğine göre karar alacaksak RTX 2060 RX 6900 XT'den yayın performansı olarak çok daha iyi... RTX ekran kartlarının yayın performansları rakiplerine göre daha iyi.
Yanlış anlıyorsunuz inatla ikisi arasında tercih yerine üstüne koyup 3060 almalı amaç yayınsa diyorum. Koyamıyorsa sadece kendi tercihidir yorum yapmıyorum diyorum. Ama 6600 xt kullanmış biri olarak söylüyorum hiç hoşnut kalmadım ne ara yüzünden ne renklerden ne anti lagdan hele oyun için özel renklendirme rezillik masaüstüne döndüğünde bazen o renkler de kalabiliyor. Anti lag nerdeyse 0 etki reflex kesinlikle böyle değil. Evet reflex grafik yüksekken iş gören bir özellik ama uzak mesafe için msaa açıyoruz doğal olarak ve etkisini net olarak farkedebilirsiniz 3060 almış olmayı tercih ederdim.
Edit: tekrar araştırmanız iyi olabilir amd her zaman güncelleniyor.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın işten dolayı cevap yazamadım. Nvidia'nın sunduğu yapay zeka bile 2060 almaya zorluyor beni açıkçası. Forum dışında 6000 serisi ile yayın açan arkadaş ile konuştum nvec çekirdeği sadece RTX serisinde var görüntüyü yayına çok kaliteli veriyor dedi. Ben oyun performasında değilim açıkçası zaten oynayacağım oyun CS:GO, Valorant ve GTA 5 her türlü bence.
Yanlış anlıyorsunuz inatla ikisi arasında tercih yerine üstüne koyup 3060 almalı amaç yayınsa diyorum. Koyamıyorsa sadece kendi tercihidir yorum yapmıyorum diyorum. Ama 6600 XT kullanmış biri olarak söylüyorum hiç hoşnut kalmadım ne ara yüzünden ne renklerden ne anti lagdan hele oyun için özel renklendirme rezillik masaüstüne döndüğünde bazen o renkler de kalabiliyor. Anti lag neredeyse 0 etki reflex kesinlikle böyle değil. Evet reflex grafik yüksekken iş gören bir özellik ama uzak mesafe için MSAA açıyoruz doğal olarak ve etkisini net olarak farkedebilirsiniz 3060 almış olmayı tercih ederdim.
Edit: Tekrar araştırmanız iyi olabilir AMD her zaman güncelleniyor.

Hocam aklımda RTX 3060'da var fakat sıvı soğutucu vesairede bakıyorum 7000-7500 arasında bütçem var ekran kartı için. Hem 3060 darboğaz yapıyor diyorlar.
Yayın için 2060 daha mantıklı bir tercih. Konudan anlamayan AMD fanları dolmuş fakat, daha nvec encoderinden haberleri dahi olduğunu düşünmüyorum. 2060 streaming konusunda RX6600'ü parçalar 👍

Araştırdığım kadarıyla nvec teknolojisi GTX 1600 serisinde ve RTX 2000 serisinden sonraki serilerde varmış. Doğru mudur?

Kusura bakmayın işten dolayı cevap yazamadım. Nvidia'nın sunduğu yapay zeka bile 2060 almaya zorluyor beni açıkçası. Forum dışında 6000 serisi ile yayın açan arkadaş ile konuştum nvec çekirdeği sadece RTX serisinde var görüntüyü yayına çok kaliteli veriyor dedi. Ben oyun performasında değilim açıkçası zaten oynayacağım oyun CS:GO, Valorant ve GTA 5 her türlü bence.

Hocam aklımda RTX 3060'da var fakat sıvı soğutucu vesairede bakıyorum 7000-7500 arasında bütçem var ekran kartı için. Hem 3060 darboğaz yapıyor diyorlar.
Eğer 2060 tercih etmezseniz NVENC yerine x264 kullanacaksanız. Bu da işlemcinin sürekli yayın esnasında yük altında kalması demek. Eğer işlemcinize güveniyorsanız AMD tercih edebilirsiniz. Ekleme: Bildiğim kadarıyla nvenc daha eski GPUlarda da mevcut. En azından ben 900 serisinde kullanabiliyorum.

AMD 6800XT kullanıyorum fakat yayın yapacaksan kesinlikle NVIDIA ses konusunda iyi görüntü ve yardımcı programlarda başarılı yayın için NVIDIA kayıt yapıp yükleyeceksen AMD.

Amacım kaliteli yayın yapmak hocam oynayacağım oyunlar CS:GO tarzı oyunlar. Nvec teknolojisi çift PC'nin bir tık altında yayın kalitesi veriyormuş diye biliyorum.

Amacım kaliteli yayın yapmak hocam oynayacağım oyunlar CS:GO tarzı oyunlar. Nvec teknolojisi çift PC'nin bir tık altında yayın kalitesi veriyormuş diye biliyorum.
Biraz zorlayabilirseniz 3060 alın derim görüntü kalitesi yayınlar da daha iyi diye biliyorum rtx serilerin de amd'ye kıyasla. Zaten valorant falan oynuyorsanız insan reflexi de arıyor 2 ay 6600 xt kullanmış biri olarak söylüyorum fanboy demesin o yüzden kimse.

Eğer 2060 tercih etmezseniz NVENC yerine X264 kullanacaksanız. Bu da işlemcinin sürekli yayın esnasında yük altında kalması demek. Eğer işlemcinize güveniyorsanız AMD tercih edebilirsiniz. Ekleme: Bildiğim kadarıyla NVENC daha eski GPU'larda da mevcut. En azından ben 900 serisinde kullanabiliyorum.

980 Ti ekran kartım vardı çok güç tükettiği için geçen hafta sattım şimdi ekran kartı arayışı içerisindeyim. Amacım yayın değil de oyun odaklı olsa RX 6600 alacağım ama yayın konusunda RTX serisine yöneliyorum nedense.
Biraz zorlayabilirseniz 3060 alın derim görüntü kalitesi yayınlar da daha iyi diye biliyorum RTX serilerin de AMD'ye kıyasla. Zaten Valorant falan oynuyorsanız insan reflexi de arıyor 2 ay 6600 XT kullanmış biri olarak söylüyorum fanboy demesin o yüzden kimse.

Alabilirim fakat sıvı soğutucuda alamam bu sefer şu an 10k maksimum bütçem var. RTX 2060 alıp sıvı soğutucu almak istiyorum açıkçası 3600 çok ısınan bir işlemci.

980 Ti ekran kartım vardı çok güç tükettiği için geçen hafta sattım şimdi ekran kartı arayışı içerisindeyim. Amacım yayın değil de oyun odaklı olsa RX 6600 alacağım ama yayın konusunda RTX serisine yöneliyorum nedense.

Alabilirim fakat sıvı soğutucuda alamam bu sefer şu an 10k maksimum bütçem var. RTX 2060 alıp sıvı soğutucu almak istiyorum açıkçası 3600 çok ısınan bir işlemci.

Kule tipi soğutucu yeterde artar 3600 için. Sıvı soğutucuya gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı