Arkadaşlar iyi günler. Yayın ve YouTube falan yapmak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum hani ne ile çekeyim? Edit kısmını nasıl yapmalıyım? Yayınları nasıl yapabilirim? Her şeyi ile madde madde yazarsanız sevinirim, sizce bu sistem ve internetle nasıl yaparım?
i3 12100F// ASUS Dual RX6600//Hyperx Fury 8x2 3200Mhz// ASUS Prime H610M-K D4// Vento VG10F+500W FSP PSU//
Netspeed 54/7.6 alıyorum.
Genelde Valorant CS kafama ne eserse onları oynamak ve goygoy muhabbet etmek istiyorum.
Merhaba, ben leatter. Size yardımcı olmaya çalışacağım.
Size "Nasıl profesyonel bir yayıncı olunur?" sorusunun değil fakat "YouTube'da nasıl yayın açılır?" sorusunu cevaplayabilirim.
YAYIN NASIL AÇILIR?
------
Yayın açmak için öncelikle bir YouTube kanalına, bir YouTube kanalı için de bir Gmail, yani Google Mail hesabına ihtiyacınız var.
Kendinize bir Google mail hesabı oluşturun, ardından YouTube'a girerek bir kanal açın.
Fakat kanalımızı açtıktan sonra direkt olarak yayın açamayız, açsak da (ben şahsen) güzel olacağına, insanları çekebileceğimize inanmam.
Bize birazcık gösteriş lazım. Peki nasıl gösteriş yapacağız? Tabii ki de (Google'dan almadan, başka kanallardan çalmadan) kendimizin yaptığı, güzel bir kanal arka plan resmi ve bir profil fotoğrafı yapacağız.
Eğer ki kanalınızın başarılı olmasını istiyorsanız öncelikle onu güzelleştirmelisiniz.
Eğer ki kanalımıza güzel bir arka plan resmi (kanal bannerı) ve profil fotoğrafı arıyorsak gerek YouTube'da gerekse internetin diğer köşelerindeki rehberlere başvurabilir, destek alabiliriz.
Diyelim ki kanalımızı güzelleştirdik, kanal açıklaması, kanal arkaplan resmi ve profil fotoğrafı her şey tam takır yerinde, işte geriye tek bir engel kalıyor: o da biziz.
Bu engel aslında bir yandan haklı bir engel, çünkü YouTube'dan izlediğim ve kendisinden "yayıncılığı bırakmış eski küçük yayıncı" olarak bahseden bir şahıs insanların kendisinden durmadan yayın yapmasını istemesi gibi çeşitli sebeplerden dolayı oyun zevkinin kaçtığından bahsediyordu diye hatırlıyorum, tam emin değilim.
(NOT: Tam olarak böyle demiyor/bahsetmiyor olabilir, yanlış hatırlıyor olabilirim, ben de bir insanım.)
Yani siz, bir birey olarak bu sorumluluğu üstünüze almaya hazır mısınız, kendinize bunu bir sormalısınız bence.
Eğer ki hazırsanız "Yayın nasıl açılır?" sorusunu cevaplayalım.
YouTube'a giriş yaptıktan sonra üstte bulunan arama yerine "YouTube yayın nasıl yapılır?" yazıyoruz, ve izleyerekten bilgi ediniyoruz.
(NOT: İzlediğiniz videolarda size yaptırdıkları şeylerin, veya videoları ararken başınıza gelen şeylerin sorumluluğunu üstlenmediğimi bildiririm.)
O halde başarılar! Umarım ki başarılı olursunuz.