Yayın sistemi için 2.bilgisayar önerisi

Teknobyte

Hectopat
Merhaba Twitch’te yayın yapmayı planlıyorum. İnternetim iyi upload hızı yüksek yayın yapmayı denedim OBS üzerinden 720P 30FPS özellikle PUBG gibi ağır oyunlarda işlemcim yetersiz kaldığı için ekran kartımdan yayın yapıyorum. Oda FPS düşmelere sebep oluyor. Kısacası rahat bir oyun deneyimi yaşayamıyorum. Araştırdım ve OBS ndi adında bir eklentisi olduğunu gördüm. Fakat bunun için 2. bir bilgisayara ihtiyac var. Bende 2. bir sistem toplamaya karar verdim. Bu aşağıdaki verdiğim sistemlerden hangisini toplamalıyım çünkü sadece yayın için kullanılacak. Sanırım OBS x264 çözebilmek için sadece işlemciyi kullanıyor. İlerde belki oyun bilgisayarımıda değiştiririm. 1080P yayın yapabilirim. İleriye dönük bir yatırım istiyorum. Sizin görüş ve önerileriniz nedir? Yayın bilgisayarında ekran kartının görüntü almaktan başka bir görevi var mı, yayına bir katkısı oluyor mu? Yayın bilgisayarı toplarken nelere dikkat etmeliyim? Yardımcı olursanız sevirim.

Kendi Sistemim
  1. Intel i5 4690K
  2. MSI R9 380 gaming 4G
  3. GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit RAM
  4. SSD

Sistem 1
  1. AMD Ryzen 7 1700
  2. Team DDR4 8GB(2x4GB) 2666MHz RAM
  3. MSI R5 230 1GB DDR3 64 Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
  4. SSD
Sistem 2
  1. AMD Ryzen 5 2400G
  2. Team DDR4 8GB(2x4GB) 2666MHz RAM
  3. SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem 1'i alıp onu ile oyun oynasan daha mantıklı değil mi? Şu an ki sistemi de yayın bilgisayarı yaparsın.

Merak ettiğim bir konu var. Bildiğim kadarıyla yayın işlemci veya ekran kartı ile yapılıyor. Sizce hangisi ile yayın yapmak daha mantıklı ? Ben yeni sistem toplayıp ekran kartı fiyatlarından dolayı eski ekran kartımı söküp yeni oyun bilgisayarıma takmak istiyorum. İ5 4690K ile X264 kodeğini kullanarak sadece işlemci ile yayın yapabilir miyim ? Ekran kartının burada bir rolü var mı, ihtiyaç duyuyor mu ?

Sistem 1'i alıp onu ile oyun oynasan daha mantıklı değil mi? Şu an ki sistemi de yayın bilgisayarı yaparsın.
Dediğin gibi yapmayı planlıyorum. Mevcut eski sistem ile yayın yapıp kendime yeni bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Fakat ekran kartı piyasasından dolayı eski sistemimdeki ekran kartını söküp yeni sisteme takmayı planlıyorum. Sadece İ5 4690K yayın yapabilir mi ?

Merak ettiğim bir konu var. Bildiğim kadarıyla yayın işlemci veya ekran kartı ile yapılıyor. Sizce hangisi ile yayın yapmak daha mantıklı ? Ben yeni sistem toplayıp ekran kartı fiyatlarından dolayı eski ekran kartımı söküp yeni oyun bilgisayarıma takmak istiyorum. İ5 4690K ile X264 kodeğini kullanarak sadece işlemci ile yayın yapabilir miyim ? Ekran kartının burada bir rolü var mı, ihtiyaç duyuyor mu ?

Dediğin gibi yapmayı planlıyorum. Mevcut eski sistem ile yayın yapıp kendime yeni bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Fakat ekran kartı piyasasından dolayı eski sistemimdeki ekran kartını söküp yeni sisteme takmayı planlıyorum. Sadece İ5 4690K yayın yapabilir mi ?
Bence yapabilir. Oldukça güçlü bir işlemci.

İşlemci önceliğiniz olsun ekran kartının görüntü vermekten başka bir işlemi yok.
2. Sistemi alın mevcut ekran kartınızı onda kullanın oyun PC'niz olsun.
1. Sistemi yayın PC'si olarak kullanın kötü ekran kartını ona takın.
Yayın PC'sine 120GBSSD yetecektir sadece yayın programı kurulu olacak.
Yayın sistemini hiç değiştirmene gerek yok 2-3 sene rahat kullanabilirsin belkide daha uzun.

Gaming PC:
  • R7 1700
  • R9 380 4GB
  • 8 GB 2666MHz DDR4
  • SSD

Yayın PC:
  • i5 4690K
  • R5 230 1GB (GT 1030 daha iyi olacaktır)
  • 8GB 1600MHz DDR3
  • 120gb SSD

Capture Card olarak bunu öneririm en çok kullanılan modellerden.
İndirme ve yükleme hızını paylaşır mısın?

İşlemci ile yayın yapılmaz, işlemcilerin gücü ve çalışma frekansları ekran kartlarının yanında sönük kalıyor, i7 4790K var stok değerlerde yayın yaptığım zaman FPS düşüşlerim oluyor, ama ekran kartı ile yayın yaptığım zaman bilgisayarım yorulmamış oluyor ve ekran kartı hem oyunun hem de yayının hakkından güzelce gelebiliyor, düşük bütçeli bir sistem topla bu sistem Ee5450 ile bile olabilir, ekran kartını da 750 Ti ve üzeri al, ekran kartı ile yayın yap 1080P'ye kadar kasmadan yayın yapabileceksin emin ol :)

İşlemci önceliğiniz olsun ekran kartının görüntü vermekten başka bir işlemi yok.
2. Sistemi alın mevcut ekran kartınızı onda kullanın oyun PC'niz olsun.
1. Sistemi yayın PC'si olarak kullanın kötü ekran kartını ona takın.
Yayın PC'sine 120GBSSD yetecektir sadece yayın programı kurulu olacak.
Yayın sistemini hiç değiştirmene gerek yok 2-3 sene rahat kullanabilirsin belkide daha uzun.

Gaming PC:
  • R7 1700
  • R9 380 4GB
  • 8 GB 2666MHz DDR4
  • SSD

Yayın PC:
  • i5 4690K
  • R5 230 1GB (GT 1030 daha iyi olacaktır)
  • 8GB 1600MHz DDR3
  • 120gb SSD

Capture Card olarak bunu öneririm en çok kullanılan modellerden.
İndirme ve yükleme hızını paylaşır mısın?

İlerde upload hızmı yükseltip bu önerdiğin sistem ile 1080p yayın yapılabilirmi ? Capture Card yerine OBS NDİ kullanmayı düşünüyorum. İnternet hızım ise 35 mbps download 3 mbps upload şeklinde.

İşlemci ile yayın yapılmaz, işlemcilerin gücü ve çalışma frekansları ekran kartlarının yanında sönük kalıyor, i7 4790K var stok değerlerde yayın yaptığım zaman FPS düşüşlerim oluyor, ama ekran kartı ile yayın yaptığım zaman bilgisayarım yorulmamış oluyor ve ekran kartı hem oyunun hem de yayının hakkından güzelce gelebiliyor, düşük bütçeli bir sistem topla bu sistem Ee5450 ile bile olabilir, ekran kartını da 750 Ti ve üzeri al, ekran kartı ile yayın yap 1080P'ye kadar kasmadan yayın yapabileceksin emin ol

Ekran kartı ile dahamı iyi sonuçlar alırım ? İşlemci yerine ekran kartınamı ağırlık vermeliyim ? İleri dönük 1080p yayın için hangi GPU önerirsin ?

İlerde upload hızmı yükseltip bu önerdiğin sistem ile 1080p yayın yapılabilirmi ? Capture Card yerine OBS NDİ kullanmayı düşünüyorum. İnternet hızım ise 35 mbps download 3 mbps upload şeklinde.

Ekran kartı ile dahamı iyi sonuçlar alırım ? İşlemci yerine ekran kartınamı ağırlık vermeliyim ? İleri dönük 1080p yayın için hangi GPU önerirsin ?

Arkadaşın dediğine göre tüm yayıncılar yayın bilgisayarına g4560 GTX1080Ti takıyor sonuçta işlemcinin bir önemi yokmuş :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı