Yayın yapmak için bilgisayar yükseltmesi önerisi

Bugracorleone

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben Twitch platformu üzerinde bir süredir yayın açıyorum. Yayınlarımda oyun oynuyorum genellikle fakat sistemimi geliştirmem gerekiyor donanım konusunda sizlerden destek alacağım. i7 7700K işlemcim bulunuyor, ekran kartı olarak GTX 1650 kullanıyorum fakat bu ay RTX 3060 ile güncelleyeceğim. 500GB SSD mevcut şu anda sistemde 1 TB SSD daha ekleyeceğim yanına bu ay fakat kafama takılan sorular var.

Oyunlar içerisinde kasma gibi bir durum yaşıyorum özellikle hikaye bazlı 3060 aldığımda bir nebze geçer mi?

Anakartım MSI Z270 SLI Plus işlemcimi i7 14700'e yükseltmek istesem anakart kaldırır mı yoksa harici bir anakarta geçiş sağlamam gerekir mi?

14700'e geçmek için anakart değiştirmeniz gerekir, ayrıca o işlemciye 3060 da aşırı güçsüz kalır ve şu an 3060 alınmaz zaten. Bütçenizi belirtirseniz daha iyi öneriler yapılabilir.

Bence bu gereksiz bir argüman sonuçta ekran kartından alabileceği en iyi verimi alıyor yani belirtmenize gerek yok uyumsuzlarmış gibi bir algı çıkabilir.

Eğer belirtmezsek, genellikle bilmeyenler için 14700 ve 3060'ı beraber kullanmanın iyi olduğunu düşünenler olur ve 3060 bu zamanda fiyatına göre alınmaz, amaç uyumsuzluk algısı yaratmak değil, anlamayanlar için daha iyi bir yol göstermek.

Eğer belirtmezsek, genellikle bilmeyenler için 14700 ve 3060'ı beraber kullanmanın iyi olduğunu düşünenler olur ve 3060, bu zamanda fiyatına göre alınmaz, amaç uyumsuzluk algısı yaratmak değil, anlamayanlar için daha iyi bir yol göstermek.

14700 ile 3060'ın kötü bir yanı yok. Belki bütçesi o kadardır veya elinde o vardır ikinci el alacaktır vs vs. bazen insanlar senin amacın gibi düşünemiyor o algıyı kendileri yaratabilir anlamında söyledim. Kalanında haklısın zaten sıfır 3000 serisi ve 6000 serisi ekran kartı alınmaz 2. el fiyatları yarı yarıya.

Arkadaşlar merhaba, ben Twitch platformu üzerinde bir süredir yayın açıyorum. Yayınlarımda oyun oynuyorum genellikle fakat sistemimi geliştirmem gerekiyor donanım konusunda sizlerden destek alacağım. i7 7700K işlemcim bulunuyor, ekran kartı olarak GTX 1650 kullanıyorum fakat bu ay RTX 3060 ile güncelleyeceğim. 500GB SSD mevcut şu anda sistemde 1 TB SSD daha ekleyeceğim yanına bu ay fakat kafama takılan sorular var.

Oyunlar içerisinde kasma gibi bir durum yaşıyorum özellikle hikaye bazlı 3060 aldığımda bir nebze geçer mi?

Anakartım MSI Z270 SLI Plus işlemcimi i7 14700'e yükseltmek istesem anakart kaldırır mı yoksa harici bir anakarta geçiş sağlamam gerekir mi?

Anakart ile işlemciyi satıp bütçenizi yazmanızı öneririm. Çünkü hem RTX 3060 yetersiz gelebilir ve o işlemci ne alırsanız alın yetersiz kalacaktır.

14700 ile 3060'ın kötü bir yanı yok. Belki bütçesi o kadardır veya elinde o vardır ikinci el alacaktır vs vs. bazen insanlar senin amacın gibi düşünemiyor o algıyı kendileri yaratabilir anlamında söyledim. Kalanında haklısın zaten sıfır 3000 serisi ve 6000 serisi ekran kartı alınmaz 2. el fiyatları yarı yarıya.

Adam yayın yapacağını belirtmiş bu yüzden bütçesi yetmezse işlemciden biraz kısıp karta basması çok daha mantıklı olur. Ayrıca 3060'ı sıfır mı yoksa ikinci el mi alacağını'da belirtmemiş ve güncel kartlara hakim olmayabilir. Bu yüzden her şekilde belirtmenin ve uyarmanın bir faydası var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı