Yayın yapmak için bilgisayar yükseltmesi önerisi

Adam yayın yapacağını belirtmiş bu yüzden bütçesi yetmezse işlemciden biraz kısıp karta basması çok daha mantıklı olur. Ayrıca 3060'ı sıfır mı yoksa ikinci el mi alacağını'da belirtmemiş ve güncel kartlara hakim olmayabilir. Bu yüzden her şekilde belirtmenin ve uyarmanın bir faydası var.

İşlemci yayın yapmak için fazlasıyla önemli. O yüzden öyle düşünmek saçma olur zira adam örneğin 4060 falan alsa ve her ne kadar iyi görünsede o işlemciyle darboğaz olacağından sonuç olarak hem yayında kasma, donma olabilir hem de karttan tam performans alamaz.

İşlemci yayın yapmak için fazlasıyla önemli. O yüzden öyle düşünmek saçma olur zira adam örneğin 4060 falan alsa ve her ne kadar iyi görünsede o işlemciyle darboğaz olacağından sonuç olarak hem yayında kasma, donma olabilir hem de karttan tam performans alamaz.

İşlemci de tabii ki yayın için önemli, ama o yayın için 13400F gibi bir işlemci bile fazlasıyla yeterli özellikle eğer kart 3060'sa. Kartı geliştirip işlemciyi 14700 yerine 13400F alıp, artan parayla ekran kartını yükseltmesi çok daha iyi olur.

İşlemci de tabii ki yayın için önemli, ama o yayın için 13400F gibi bir işlemci bile fazlasıyla yeterli özellikle eğer kart 3060'sa. Kartı geliştirip işlemciyi 14700 yerine 13400F alıp, artan parayla ekran kartını yükseltmesi çok daha iyi olur.

Doğrudur. Ancak arkadaş bütçesini belirtebilirse öneri yapmak iyi olur gibi fakat bir süredir bakmıyor . Bakınca fiyat söylerse 2.eldende öneri yapabilirim. 6-7 bine 3060 12 GB modelleri vardı.

Doğrudur. Ancak arkadaş bütçesini belirtebilirse öneri yapmak iyi olur gibi fakat bir süredir bakmıyor . Bakınca fiyat söylerse 2.eldende öneri yapabilirim. 6-7 bine 3060 12 GB modelleri vardı
Selamlar, bir arkadaşımın aracılığı ile Asus 3060 12GB aldım. Haklısınız çalıştığım için bir süre foruma giremedim çok detaylı bilgilendirmişsiniz bunun için de minnettarım.

3060 ile i7 7700K şu anda sistemimde aktif takılı duruyor fakat şöyle söyleyeyim çok fazla bir değişim görüntüleyemiyorum. Örneğin, OBS açıyorum ve Dying Light’a giriyorum. Normalde 170-180 fps bandı bir anda 55-60-70 bandına düşüyor 100 fps düşmesi normal değildir tahminimce bu raddede ne yapabilirim?

Selamlar, bir arkadaşımın aracılığı ile ASUS 3060 12 GB aldım. Haklısınız çalıştığım için bir süre foruma giremedim çok detaylı bilgilendirmişsiniz bunun için de minnettarım.

3060 ile i7 7700K şu anda sistemimde aktif takılı duruyor fakat şöyle söyleyeyim çok fazla bir değişim görüntüleyemiyorum. Örneğin, OBS açıyorum ve Dying Light'a giriyorum. Normalde 170-180 FPS bandı bir anda 55-60-70 bandına düşüyor 100 FPS düşmesi normal değildir tahminimce bu raddede ne yapabilirim?

OBS ayarlarından olması yüksek ihtimal. İnternetten 1080p OBS yayın ayarlarını kontrol ettiniz mi?Olmazsa Nvidia yayın programı bulunmakta birde onun üzerinden deneyin

Bazen oluyor öyle OBS de. Ya NVIDIA programını deneyin ya da codec değistirin. X264 veya NVIDIA codec deneyin.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Önümüzdeki aylarda bir işlemci ile anakart alacağım kafamda birkaç şey oturttum.

Anakart olarak "ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart"

İşlemci olarak "AMD Ryzen 7 7800x3D 5.00 GHz 8 Çekirdek 104MB AM5 5nm İşlemci (Tray)" düşünüyorum veya işlemci olarak "Intel i9-14900K Yirmi Dört Çekirdek 3.20 GHz İşlemci" düşünüyorum. Fakat fiyat olarak Ryzen 7 7800x3D daha çok rahatlatacak beni ama hiçbir şey yapamazsam i9'u alacağım. Senin fikrin nedir?

Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Önümüzdeki aylarda bir işlemci ile anakart alacağım kafamda birkaç şey oturttum.

Anakart olarak "ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 soket AM5 mATX anakart"

İşlemci olarak "AMD Ryzen 7 7800x3D 5.00 GHz 8 çekirdek 104MB AM5 5nm işlemci (tray)" düşünüyorum veya işlemci olarak "Intel i9-14900K yirmi dört çekirdek 3.20 GHz işlemci" düşünüyorum. Fakat fiyat olarak Ryzen 7 7800x3D daha çok rahatlatacak beni ama hiçbir şey yapamazsam i9'u alacağım. Senin fikrin nedir?

i9 14900K fazlasıyla problemli bir işlemci hocam. R7 7800x3D hem güç kullanımı bakımından hem performans olarak eşit olmasından hem de 3D cache sayesinde edit, modelleme işlerindeki performansıyla kesin olarak daha iyi. İ9 pahalı diye performans olarak fark etmiyor.

i9 14900K fazlasıyla problemli bir işlemci hocam. R7 7800x3D hem güç kullanımı bakımından hem performans olarak eşit olmasından hem de 3D cache sayesinde edit, modelleme işlerindeki performansıyla kesin olarak daha iyi. İ9 pahalı diye performans olarak fark etmiyor.
Çok teşekkür ederim. Anakart olarak alacağım anakart yeterli olacak mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı