Yayın yapmak mantıklı mıdır?

603217

Centipat
Merhaba, ben uzun süredir YouTube'da içerik çekiyorum. Bir yerden sonra yayın açmaya başladım. Tabii ilkte YouTube açıyordum sonra Kick ve YouTube oldu, birkaç aydır düzeli açıyorum ama canımı sıkan bir olayla karşı karşıyayım ve yardımınızı istiyorum. Ben oyun oynarken insanlar "abi oyuna geleyim mi" diyorlar ben hayır dediğim de izlemiyorlar, bunu çok yaşıyorum. Mesela yayını 10 kişi izliyorsa bir anda 1 kişiye düşüyor. Herkes "abi beni al abi beni de al" diyor hayır deyince izlemiyorlar bu olaydan nasıl kurtulabilirim? Bazen moralim çok bozuyor bu durum biliyorum çok boş bir dert ama cidden yardımına ihtiyacım var. Ne yapmalıyım? Onlarla oynayınca da 1 geliyorlar bir daha gelmiyorlar ve kanalıma abone oluyorlar 500 aboneye ulaştım ama hiç mutlu olmadım, beni sevmeyerek abone olduklarını düşünmeye başladım. Düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

Mantıklı değil. Bende anlamadım herkes bu işi yapmaya bir hevesli zaten.

500 abone derken YouTube'da mı?

Eğer öyleyse, bence en az 10 bin aboneye ulaştığınızda yayın açın. İnsanlara sizi izlemek için bir sebep verirseniz, örneğin muhabbetiniz iyidir veya oyunu çok iyi oynuyorsunuzdur gibi, yaşadığınız problemler çözülür.

Kolay yönden para kazanmak herkesin hayali değil midir hocam?
Değil hocam.
Herkesin yaptığı ve yapmaya çalıştığı bir işi yapıp üstüne para kazanmayı düşünmek bence mantıklı değil.

Kolay yönden para kazanmak herkesin hayali değil midir hocam?
Kolay değil. Hangi tarz içerik yaptığınıza göre değişir. Örneğin, TikTok'ta sadece yakışıklı veya güzel biriyseniz çok kolay ünlü olabilirsiniz, ancak çok para kazanamazsınız ve çok hızlı unutulursunuz. Öyle muhabbet arasında "benim 50 bin takipçim var" demek dışında pek bir işe yaramaz. Hatrı sayılır miktarda para kazanmak ve unutulmamak için yaptığınız içeriği kafanızda iyice oturtmanız gerekir; üzerine düşünmeniz gerekir. Tabii, şans eseri hiç uğraşmadığınız bir şey 100 bin izlenebilir, ama bu sosyal medya platformları için yeterli değil. Algoritmanın sizi sürekli öne çıkarması için birden fazla videonuzun iyi izlenmesi gerekir. Bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı