Yayın Yapmanın Bilgisayara Zararları

bedirhanaras01

Hectopat
Arkadaşlar uzun zamandır başlıktan da anlaşılacağı gibi yayın yapıyorum fakat bilgisayarım fazla iyi olmadığı için yayınların kalitesini 480p tutuyorum. 720p verince notebook'ta diğer çözünürlüklere göre daha fazla ısınma oluyor. Normale göre fazla ısınmasının bir zararı olabilir mi ?

İşlemciniz daha fazla çalıştığı için olabilir ısınma sebebi ekstra fan var mı altında zararı olmaz diye düşünüyorum kaç dereceye kadar geliyor sıcaklığı?

İşlemci sıcaklığı anormal derece yükselse zaten bilgisayar veya laptop otomatik olarak kendisini kapatır yanmaması için. 720p verince daha fazla CPU ve bitrate yemekte. Bir faydası olacak mı bilmiyorum fakat yayın çıkışını yazılım yerine Nvidia veya AMD seçerseniz mantık olarak ekran kartına bindirecektir işlemciye bindirdiği yükü. Bence bir deneyin derim ancak bu şekilde ekran kartınız daha çok ısınabilir dikkat edin eğer yapacaksanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…