Yayıncılara canlı yayında neden para gönderiliyor?

  • Konuyu başlatan Leo3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 368
@kino O kişiyi zaten izlemek Türk gençlerinin enn büyük pişmanlığı. Adamın tek yaptığı şey seçim zamanı Kılıçdaroğlunu getirmesi onuda prim için yaptı bizim piroda geldi işte.
 
Geçen YouTube'da bir yayıncının canlı yayınını izliyordum. Bayağı takipçisi vardı canlı yayında ama ismini söylemek istemiyorum. Neyse insanlar arada 30 TL, 40 TL, 100 TL falan gönderiyor ve yayıncı bunların ismini hiç anmıyor ve teşekkür etmiyor. (1-2 kere böyle az rakam atanlara teşekkür etti ama nadir yani) ben düşündüm ve hangi birine teşekkür edecek sürekli 30, 40, 50 TL falan gönderiyorlar sonuçta, hangi birine cevap verecek diye düşündüm.
Sonra başka bir gün birisi ortalama 800 TL küsür bir para gönderdi ve aha bakalım yayıncı ne cevap verecek diye bekledim ve yayıncı o kişinin bile ismini anmadı ve adam o parayı gönderdiği ile kaldı ve ismi de sanırım sadece 4-5 saniye falan gözüktü, bana çok ilginç geldi bu olay, siz ne düşünüyorsunuz?
Hocam desteklemek için gönderiyodur veya adamı sevdiği için gönderiyodur.
 
@kino O kişiyi zaten izlemek Türk gençlerinin en büyük pişmanlığı. Adamın tek yaptığı şey seçim zamanı Kılıçdaroğlunu getirmesi onuda prim için yaptı bizim piroda geldi işte.

Hayır diğerleri farklı mı sanki. Diğerlerinin yarın aynı kişilere dönüşme ihtimali, dönüşmeme ihtimalinden daha fazla.

Unutmayın oturduğu yerde para kazanmak için yayıncılık işine girmiş adamları sponsorlukla ya da parayla satın almak en kolay şeydir.
 
Evet ama 800 TL karşısında bir teşekkür etse bence iyi olurdu.

Sana şöyle söyleyeyim belirli bir zenginliğe ve paraya alıştığın vakit dünyayı aynı görmüyorsun. Onlar 50 TL ile 800 TL arasındaki farkı senin gibi algılamıyorlar.

Hayatında bir değişikliğe yol açacak bağış dikkatini çeker ve özellikle teşekkür eder ama çoğu yayıncı için 800 TL bir öğle yemeği parası bugün, özel bir miktar değil.
 
Hayır diğerleri farklı mı sanki. Diğerlerinin yarın aynı kişilere dönüşme ihtimali, dönüşmeme ihtimalinden daha fazla.

Unutmayın oturduğu yerde para kazanmak için yayıncılık işine girmiş adamları sponsorlukla ya da parayla satın almak en kolay şeydir.
Katılıyorum her yayıncı bir yerde birleşiyor. Fakat gerçekten değişmeyen var. Tabii belki sevdiğim için bana öyle geliyor ama RReane ve Elraen, diğerlerine karşın adamların takipçilerini önemsemesi, etkinlik yapması, para gönderildiğinde görüp teşekkür etmesi gibi incelikler ve gerçek hayatında da konuşma fırsatı buldum yani egolu değildi Elraen. Aksine fotoğraf çekinmek istediğimde tabii dedi sarıldık ve bunları samimi yaptı hiç zorla fotoğraf çekinmedi veya benim bir isteğim vardı 10dk dinledi. Bu tür yayıncılar dışında diğerlerinin gerçekten para için yaptığını düşünüyorum.
 
İşte bu sebeplerden sadece YT'den yayın tekrarlarını veya direkt sadece YT videolarını izliyorum :D
 
Bağış yapmanın amacı destek olmak. Yani yayıncı sana iltimas göstermek zorunda değil. Birisine 800TL bağış yapıyorsan o kişinin karakterini az çok biliyorsundur. Her yayıncı aynı değil.
Mesela en büyük iki isimden bahsedelim. Tuğkan abi şu an nasıl bilmiyorum ama Twitch de izlediğim kadarıyla kaçırdığı, dikkatinden kaçtığı falan oluyor. Hatta bir dönem bağışların ekranda gözükmediğini bile hatırlar gibiyim emin değilim yalan olmasın. Ama Ahmet abi aksine bu sistemi inanılmaz iyi kullanıyor. Muhtemelen en çok hediye abonelik, bağış alan yayıncı kendisidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı