Kick Yayınlarda abonelik vergilendirmesi nasıl işliyor?

emirxbestt

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam arkadaşlar fazla uzatmadan direkt konuya geçeceğim. Kick'te yayınlar açıyorum 20-30 izleniyorum ve abonelik özelliğini açtm. Stripe kurulumunu yaptım. Fakat bunun vergilendirmesi nasıl oluyor? Araştırdığım kadarıyla bazı yayıncılar şahsi şirket açmış. Şahsi şirket nasıl açılıyor vs. bunları bana anlatabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de bilgim çok az, ancak vergi dairesi gibi bir yer için bir ortak banka hesabı açmanız gerekiyor galiba.

Şahsi şirket dedikleri adi şirket olarak işlem yapıyorlar., hepsi böyle değil ama az kazananlar ve ekseriyeti adi şirkettir. Maliyecilerle anlaşırsan vergi, kağıt, kürek vs. konularda gerekli işlemleri yaparlar. Tabi maliyeciye aylık düşük bir ücret ödersin . Ama yayıncılara ve sosyal medya içerik üreticilerine bildiğim kadarıyla vergi istisna ve muafiyetler uygulanıyor. Ayrıca genç girişimciler de 5 sene boyunca gelir vergisinden muaf tutuluyor. Çok detaylı araştırmadım ama bu şekilde yüzeysel bakmıştım bi ara

Vergi dairesinden istisna belgesine başvur. Başvurular tamamlanınca herhangi bir devlet bankasına gidip (Ziraat, Vakıf, HalkBank) sosyal medya içerik üreticisi hesabı açtır. IBAN'ı ilgili ödeme kuruluşuna ver. Bu hesaba yatırılacak her tutardan %15 stopaj kesilecek. Şirket vs. kurmana gerek kalmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı