Hocam bu listeye uymanız şart mı?
İlk tercihiniz 205 Acqua Di Gio veya 206 Black Code olmalı.
Acqua Di Gio dünyanın en çok satan 2 parfümüne ev sahipliği yapıyor.Yani kokunuzun tanınması muhtemel ki listede ki yazlık kokuların çoğu zaten çok popüler.
Size tek tek yazlık ve çok popüler olmayanları yazıcam.
201 İnsense Ultra Marine;
Açılışta biraz ıslak mendil gibi kokuyor ama ilk dakikaları atlatdığınızda koku biraz taze baharatlı, sabunsu bir havaya dönüyor.Şuan neredeyse Eylül'ün başındayız ve bayıcak bir parfüm değil.
204 Burberry Classic
Hafif meyvemsi ama biraz yoğun olan koku.
Yazın baymaz ama diğer kokulara göre yoğun kalır.
205 Acqua Di Gio
Dünyanın en popüler parfümü.Klasik beyefendi kokusu.Sade,temiz,ferah ama çok klasik.
206 Black Code
Hafif tatlı ama rahatsız etmeyecek bir koku.Lavanta ve Bergamot hafif tazelik katsada ön planda daha tatlılık var.Rahatsiz eder mi fazla etmez.
213 Hugo Boss
Temiz,hafif meyveli, gündelik hissettiren kullanışlı bir parfüm.Yine kimsenin kötü koktuğunu söyliyeceğini sanmıyorum.
214 CH 212 VIP
Baharatlı bir koku.Ön planda çok ciddi baharat bulunur ve açılışta buram buram karabiber gelir ve sonra arka plandan amber, tatlılık gelir.Yazın gündelik bayabilir ama yaz akşamları kullanışlı ki önümüz sonbahar.
217 Creed Aventus
Klasik erkek parfümü.Aslında bu da çok popüler bir koku.Meyve temelli taze ama 4 mevsimlik bir koku.
218 CK Eternity Aqua
İsmi gibi çok okyanussal olduğunu düşünüyorum.
Ama hala taze ve biraz denizsel bir koku.Alınır mı alınır.
219 Hermes
Toprağımsı,biraz ferah biraz da taze baharatları bir koku.Yine popüler kaçıyor ama İnvictus,One Million gibi değil.Toprak havası herkese hitap etmez.Ama daha net giyimler ister,şık giyim.
221 Lacoste Essential
Temiz bir koku ama Limon çok keskin ve baskın.
Sade,ferah,sabunsudur.
228 Kenzo Pour Homme
Hem ferah hem sıcak bir koku.Hafif baharatlı,odunsu,aromatik bir koku.Bambu şişesi kendini anlatıyor.
229 Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme
Tatlı ve yoğun ama yazlık tatlılık yani meyve temelli tatlılık.Sandal ve Paçuli Özü ahşabımsı aroma kattığı için biraz yoğun ama hala yaz için ideal.
230 Ex Nihilo Fleur Narcotic
Çiçekli kokular seviyorsanız, beğenirsiniz.
Temiz, çiçeğin ön planda olduğu hafif yazlık bir koku modern bir koku.
Bu parfümlere bakabilirsin ve çok popüler olanları yazmadım.
Diğer kokular ise yazdan uzak kokular.