Yaz tatilinde çalışmalı mıyım?

BGSGP

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Yaz tatili bitince 9. sınıfa geçeceğim, yaz tatilinde çalışmalı mıyım kafama göre mi takılmalıyım?

Kardeşim yaşın küçük keşke biri bana o yaşta çalış deseydi. Tabii tercih senin, çalıştığın paranla dolar al, altın al, ne bileyim küçük küçük yatırımlar yap. Kripto paraları araştır videolar izle. Lise bitince gelir buraya iyki dediğini yapmışım yazarsın :) hayatta başarılar.

Merhaba.
Evet bütün arkadaşların yaş konusunda söylediklerine katılarak şunu eklemek de istiyorum.
Eğer bir köyünüz var ve orada yaz boyunca kalabileceğin dede nine amca gibi akrabanız var ise; şahsen 1 ay köyde kalıp özellikle koyun vs bakmanız ileriki yaşlarınız için faydalı olacaktır. Buna tavuk beslemek, ufakdan bahçe tarla işleri yapmak gibi işler deneyimleyip yaşamanızı öneriyorum. Bu sizin toprak ve hayvanlara bakışınızı olgunlaşitırır.

Bir sonraki sene de, 1-2 ay gibi eczacı vb yerlerde çalışmanız da sosyal iletişim açısından iyi olur. Yaş ilerledikçe işportacılık yapan birisi varsa çevrenizde oyun yanında çıraklık yapmanız çok faydalı olacaktır.
Tamam bir önceki sene gördüğünüz ders kitaplarını gerekirse hikaye okur gibi tekrar okumanız bir sonraki sene faydasını göreceksiniz ama olay sadece okul ve ders notları da değil. Sosyal hayata da hazırlanmanız gerek.

Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı