Yazdığım şiir nasıl olmuş?

x4manjou

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun zamandır şiir yazıyorum ve şu ana kadar 80'e yakın şiirim vardır bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum bakalım siz de beğenecek misiniz?

Söyleyecek hiçbir şeyim yok artık.
Sana onca şiir yazdım.
Onca dil döktüm bakmadın ardına gittin.
Sana bir kere yazacaktım başka yazmayacaktım.

Yapamadım edemedim işte.
Tekrar yazdım hata yaptım.
Kendime kızsam ne fayda.
Bir kere adını kalbime yazmışım.

Bunu aslında Türkçe hocam görecekti ama ben yorumumu yapayım, gayet güzel beğendim.

Yorumun için teşekkür şu an 14 yaşındayım önüme bir yol açılmıştı Türkçe hocam tarafından ama ben utangaç birisi olduğum için bunu reddettim.

Anlamlı olmuş ancak daha çok kafiye-redif yapmalısın okurken daha hoş gelir kulağa.

Hocam bunun üzerinde durmaya çalışıyorum birçok şairin sözlerini şiirlerini okuyorum yakında düzeleceğini düşünüyorum yorumun içinde teşekkür ederim.

Öncelikle ellerine sağlık. Sende bir potansiyel var. Bu yüzden naçizane eleştiride bulunacağım.

Şiiri dörtlük şeklinde yapman doğru değil. Belli kurallar var diye farklı şekilde yazamazsın diye bir şey yok. Yazacaksan da kuralların tamamını düzgün uygulamalısın. (Hece sayısı, kafiye vs.) Dizelerdeki uzunluk farkı da göze batıyor. Uzun dizeleri ikiye ayırsan süper olurdu. Noktalamalar sıkıntılı. Aslında noktalama kullanmana gerek yok. Her dizede nokta olması hoş durmuyor.

2. dörtlük biraz daha iyi olmuş. Dörtlük yazma kurallarına büyük oranda uyulmuş. Ama yine de hece uyumsuzluğu göze batıyor. Son dize kısaltılabilirse daha güzel olur.

Ayrıca Nazım Hikmet gibi şiir yazabilme potansiyelin var. Şiirin kendisi Nazım Hikmet şiiri gibi ama yazılış şekli hiç benzemiyor. Nazım Hikmet şiirlerini incelemeni tavsiye ederim. Belki senin için az çok nasıl şekilde şiir yazacağına dair fikir sahibi eder. Seneye Lise derslerinde göreceğin Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden de çok şey öğreneceksin.

Öncelikle ellerine sağlık. Sende bir potansiyel var. Bu yüzden naçizane eleştiride bulunacağım.

Şiiri dörtlük şeklinde yapman doğru değil. Belli kurallar var diye farklı şekilde yazamazsın diye bir şey yok. Yazacaksan da kuralların tamamını düzgün uygulamalısın. (hece sayısı, kafiye vs.) Dizelerdeki uzunluk farkı da göze batıyor. Uzun dizeleri ikiye ayırsan süper olurdu. Noktalamalar sıkıntılı. Aslında noktalama kullanmana gerek yok. Her dizede nokta olması hoş durmuyor.

2. dörtlük biraz daha iyi olmuş. Dörtlük yazma kurallarına büyük oranda uyulmuş. Ama yine de hece uyumsuzluğu göze batıyor. Son dize kısaltılabilirse daha güzel olur.

Ayrıca nazım hikmet gibi şiir yazabilme potansiyelin var. Şiirin kendisi nazım hikmet şiiri gibi ama yazılış şekli hiç benzemiyor. Nazım hikmet şiirlerini incelemeni tavsiye ederim. Belki senin için az çok nasıl şekilde şiir yazacağına dair fikir sahibi eder. Seneye lise derslerinde göreceğin Türk dili ve edebiyatı derslerinden de çok şey öğreneceksin.

Nazım hikmet en sevdiğim şairlerden biridir bu şiirimin Nazım Hikmet şiirine benzediğini hiç düşünmemiştim aslında ben her yazdığım şiiri 3-4 defa okur beğenmediğim yerleri düzeltirim
Bu şiirde de aynısı uyguladım ama şöyle bir sorunum var bir satır yazacağım örneğin
(Gök yüzü ne kadar da güzel bir şeymiş.
Sen oraya gidince anladım bu güzelliği.
Orada kalman daha güvenli.
Sakın geri dönmeyi düşünme)

Bu dörtlükte ilk iki satır bayağı uzun ama ben onları öyle yazmak istiyorum fakat gözede biraz çirkin duruyor bunu nasıl düzeltirim onu da söylersen çok sevinirim

Ve yorumun içinde teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı