Yazı yüzünden notlar düşük verilebilir mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
İlk başta söylemek isterim ki yazımın kötü olması benim elimde olan bir durum değil. Yazımın bu kadar kötüleşmesinin nedeni Normalde annem benim solak olduğumu fark edip bana okuma yazma öğretirken solak olarak öğretmesi ama 1. sınıfa başladığımda hocamın azımsanamayacak bir süre boyunca bana sağ elle yazdırmaya çalışması. Sonra annem hocaya benim solak olduğumu anlatınca beni bu sefer hoca sol elle yazı yazdırmaya başlamıştı ama maalesef yazım çok kötüydü ve gün geçtikçe daha da kötüleşmeye başladı. Bazı yabancı hocalar bile okulda benim Latin Alfabesiyle yazı yazdığıma ilk başta inanmamıştı. Ortaokulda çoğu hocam bunu anlayışla karşıladı ve olabildiğince görmezden gelmeye çalışıyorlardı. Ama Liseye geçtim ve okuldaki hocalarımızın çoğusu çok katı insanlar ve bu durumu sadece sınıf hocam olan Türk Dili ve Edebiyatı hocamıza anlatabildim ve o da anlayışla karşıladı. Benim asıl sorum yarın performans ödevi olarak Tarih defterimdeki fotoğrafları Google Drive'a atıp hocaya göndermem gerekiyor. Hoca benim yazımın çirkinliğinden puan kırma hakkına sahip mi? Eğer bir öğretmen bundan dolayı düşük not verirse karşı çıkma şansım var mı? [Dediğim gibi keyfi olarak yazımı kötü şekilde yazmıyorum, ilkokulda yaşadığım bu tatsız meseleden dolayı böyle. (Annem öğrettiğinde onun dediğine göre yazım şahane değilmiş ama bu kadar da kötü değilmiş :D)]

(Türkçe yazılmıştır ve Latin alfabesi kullanılmıştır.)
WhatsApp Image 2021-01-03 at 00.19.58.jpeg

Hocaların bunun gibi yazıları çokça gördüğünü soyleyebilir ama kanıtlayamam. Hocam size önerim CamScanner veya Office Lens ile PDF olarak tek dosya şeklinde göndermeniz. Hem sizin açınızdan hem hocanız için iyi olacaktır.

Aynı sorunları lisede ben de yaşamıştım. Aslen solak olduğum halde okulda sağ el ile yazmayı öğrendim ve yazım neredeyse lise 3-4'e kadar çok kötü oldu. Edebiyat hocam yazımın kötülüğünden not kırmıştı ve bunu aileme söyleyip düzeltmesi için yaptım aslında kendisi için iyi oldu şeklinde konuşmuştu. Ah eski günler ah...
Yani uzun lafın kısası kırılıyor. Kırıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı