Çözüldü Yazıcıyı ağa nasıl bağlarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AhmetBabaoğlu

Centipat
Merhaba,

Brother MFC-1911W model yazıcı aldım. Yazıcıyı ofisteki ağa bağlamak istiyorum fakat ethernet girişi yok. Nasıl bağlantı yapabilirim, konuyla ilgili bilgisi veya önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Cihazınız wifi destekliyor. Software programıyla wifi üzerinden kurulum yapın o zaman. Ana maklina kapalı olsa bile wifiden okuyup yazdıracaktır. Ama dediğim gibi öncelikle bir ana makinaya kurulum yapınız. Tüm bilgisayarlar ve yazıcı aynı wifi ağına bağlı olmalıdır.
İlk öncelikle ana makina da güncel software driverini indirip kurulumunu yapınız. Daha sonra "Denetim Masası\Donanım ve Ses\Aygıtlar ve Yazıcılar" kısmına gelerek yazıcınıza sağ tıklayıp yazıcı özelliklerine gelin.
Çıkan pencerede paylaşım yerini görürsünüz zaten buradan yazıcıyı paylaştır seçeneğine tıklamanız yeterli.
Ağ da bulunan diğer bilgisayarlar da artık yazıcıyı görecektir.
NOT: Yazıcıyı kullanmadan önce ofiste bulunan tüm bilgisayarların aynı ağ üzerinden bağlantısı yapılmış olması gerekiyor.

Bu iki seçenek veya başka markalar sadece MR3020 işi görebilir de diyebiliriz hem printer server hemde router.

Cihazınız wifi destekliyor. Software programıyla wifi üzerinden kurulum yapın o zaman. Ana maklina kapalı olsa bile wifiden okuyup yazdıracaktır. Ama dediğim gibi öncelikle bir ana makinaya kurulum yapınız. Tüm bilgisayarlar ve yazıcı aynı wifi ağına bağlı olmalıdır.

Ofisteki bilgisayarların hepsi kablolu olarak bağlı

Bu iki seçenek veya başka markalar sadece MR3020 işi görebilir de diyebiliriz hem printer server hemde router.

MR3020 yi tak çalıştır olarak mı kullanıcam herhangi bir kuruluma ihtiyaç var mı ? Birde şöyle daha basit birşey buldum bu işimi görmez mi acaba ? Sonuçta amacım sadece yazıcıya bir şekilde ethernet kablosu takmak aslında böylelikle ağa bağlanmış olucak ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı